Ziraat ve Su ürünleri alanlarındaki çalışmalarıyla dünyaya örnek olmuş, kıymetli bilim adamı, hocaların hocası, Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sıtkı Aras’ın vefatı hasebiyle 08 Mart 2019 tarihinde Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi önünde cenaze merasimi tertiplendi.

Cenaze merasimi Prof. Dr. Sıtkı Aras’ın özgeçmişinin okunması ile başladı. Merasime akademik ve idari personelimiz, Prof. Dr. Sıtkı Aras’ın ailesi ve tanıdıkları iştirak etti.

Cenaze merasiminde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Bugün hayatımızın en zor konuşması. Az evvel arkadaşlarımız sağ olsun güzel hazırlanmış bir hayat hikâyesi okudular ve hocamızı güzel tarif ettiler. Biz o hayatın 33 senesinde beraber yaşadık ve yaşamaya da doymadık. Her şeyin bir sonu var muhakkak ama kaybetmek her zaman acıdır. Hocamız Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri bölümlerini kurdu. Kastamonu Üniversitesi’nde de Su Ürünleri Fakültemizi kurdu. İnşallah onun kurduğu ekol en iyi şekilde devam edecektir. Ona vefamızı da ancak böyle gösterebileceğiz. Herkes onu eserleriyle ve hayatına inandığı gibi yaşayarak hatırlayacak. Bundan 20 sene evvel ağır bir ameliyat olduğu alacağı zaman şöyle bir şey söylemişti; “Allah yanına çağırıyorsa koşa koşa gideriz” Bugün de koşa koşa gitti. İnşallah mekânı cennettir. Yine Üniversitemize bir vefa olarak Kastamonu sevgisi ile de bütünleşmiş olarak kabrinin Üniversitenin içinde uzun evliyanın yanında yakınında olmasını istedi. Onu da biz bugün inşallah yerine getireceğiz. Daha fazlası da elimizden gelmiyor maalesef Cenab-ı hakkın takdirini değiştirmek mümkün değil zaten. Bu Allah’ın yanına koşa koşa gideriz diyen birisiydi. İnancıyla yaşayan birisiydi. İnandığı gibi yaşadı. Hiç taviz vermedi ve o inancıyla da inşallah Allah-u Teâlâ’nın yanına koşarak gitti. Tabi söylenecek çok şey olabilir ama bugün bizim için en zor konuşma evvela ailemizin başı sağ olsun. Üniversitemizin Camiamızın başı sağ olsun ve bütün tanıyanlarımızın eşimizin, dostumuzun başı sağ olsun. Sizlerde sağ olun. Buraya kadar geldiniz, şeref verdiniz. Biraz sonra yine Nasrullah Camisinden Cuma Namazına müteakip mübarek bir günde cenaze namazını kılarak hocamızı ebediyete uğurlayacağız. Biz ondan razıydık Allah’ta İnşallah razı olsun. Allah’ın cennetine mahzar olsun. Temennimiz odur inşallah ta olmuştur. Tekrar hepinize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Merasimin ardından Prof. Dr. Sıtkı Aras’ın cenazesi Nasrullah Cami’sine getirildi. Burada kılınan Cuma Namazına müteakip cenaze namazının ardından Üniversitemiz Külliyesi içerisinde bulunan alana defnedildi. Kastamonu Üniversitesi olarak kıymetli hocamız Prof. Dr. Sıtkı Aras’a Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine, akademi camiamıza, milletimize başsağlığı temenni ediyoruz.