Vatanın düşmanlardan kurtarılmasında ve Cumhuriyetimizin kurulmasında büyük vazifeler üstlenerek, zorlu şartlarda sırtında cephane taşıyarak Mehmetçiğe muavenet eden Türk kadını dünya üzerindeki diğer ülkelerin kadınlarına her daim numune-i misal olmuştur.

Cemiyetin temel taşını teşkil eden ailenin en müstesna üyesi olan kadınlar; insanlık tarihi boyunca şefkatin, fedakârlığın ve sabrın timsali olmuştur.

Aile içinde üstlendiği vazifelerin yanı sıra, geçmişten bugüne ziyadeleşen tahsil seviyesiyle içtimai, iktisadi ve siyasi sahalarda da söz sahibi haline gelen kadınlarımızın Ülkemizin inkişafında emeği büyüktür.

Kastamonu Üniversitesi olarak kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın sona ermesi, kadınların her sahada hak ettiği kıymeti elde edebilmesi temennisiyle şehit ve gazi anneleri ve eşleri başta olmak üzere, bütün kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü tebrik ediyoruz.

Prof. Dr. Seyit AYDIN

Rektör