Üniversitemiz ile Kırgızistan’ın Narın Üniversitesi aralarında Bilgisayar Mühendisliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı ve İktisat bölümlerinde ortak lisans eğitim ve öğretim programına başlamak için ortak diploma mutabakatına imza attı.

İmza merasiminde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; ”Şimdilik belirli bölümlerimiz başta olmak üzere Narın Üniversitesi ile ortak diploma anlaşmasına imza atıyoruz. Narın Üniversitesi ile Üniversitemizin müşterek olarak daha önce yaptığı çalışmalar var bunlarla birlikte bilgisayar mühendisliği progrmında ortak lisans programı, İngiliz Dili ve Edebiyatı eğitim programında Üniversitemizde bölüm bulunmadığı için Narın’da kurulacak Kırgız-Türk Fakültemizde eğitim vermeye başlayacağız. Bütün bölümlerimiz Narın’da kurulacak fakültemizde olacak. Ayrıca üçüncü bölümümüz olan Türk Dili ve Edebiyatı alanında merkezi Narın’da olacak fakültemizin birer parçası olacaklardır. İlerleyen zamanlarda bölümlerimizin sayısı artacaktır. Senato kararımızı alıp Yükseköğretim Kurumumuza göndereceğiz. Sonraki safahatta inşallah talebelerimiz önümüzde ki sene diplomasını alacak şekilde olacaktır. Tekrardan mutabakatımız hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.