Üniversitemiz ile Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi ile arasında imzaladığı İkili akademik işbirliği mutabakatı çerçevesinde karşılıklı tecrübe paylaşımı maksadıyla; 25 Şubat - 6 Mart tarihleri arasında Üniversitemizde konuk olacak olan Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi Fakültelerinden 11 kişilik heyet Üniversitemize geldi.

2018 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Kastamonu’da Üniversitemiz tarafından yapılan ilmi, kültürel ve spor faaliyetleri ile Üniversitemiz alt yapısını daha yakından görüp-tanıyarak; 2019 yılı için Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Oş şehrinde ve daha sonraki yıllarda yapılabilecek müşterek faaliyetler için görüşmeler yapacak olan heyette bulunan Doğa Bilimleri ve Jeografi Fakültesi Dekan Yrd Doç. Dr. Taşbolot Erkerayev, Hukuk Fakültesinin Kadın Kollarının Başkanı Dr. Nurzinat Toktorbekova, Rus Filolojisi Fakültesi Dekan Yrd. Oktn. Zamira Sabiralieva, Tıp Fakültesi Oktn. Dekan Yrd. Absarnat Sattarov, Uluslararası Tıp Fakültesi Dekan Yrd. Oktn. Aynura Mıtalipova, Matematik ve Bilgisayar Fakültesi Dekan Yrd. Oktn. Kılıç Şakırov, Tarih Fakültesi Dekan Yrd. Oktn. Bekzada Adllbekova, Kırgız-Türk Fakültesi Dekan Yrd. Oktn. Maksatbek Orozov, Yabancı Diller Fakültesinin Kadın Kollarının Başkanı Oktn. Gulzina Corobekova, Oş Devlet Üniversitesi'nin Kadın Kollarının Başkanı Oktn. Gulnara Seyıtkazıyeva Üniversitemizin çeşitli birimlerini inceleyerek burada öğrendikleri tecrübelerini Oş Devlet Üniversitesine aktaracaklar.

Karşılama merasiminde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Üniversitemiz ve Oş Devlet Üniversitesi Kırgızistan Oş’ta hem ortak Kırgız-Türk Fakültesi açtı,  hem de ortak diploma programlarına başladı. Fakültemiz şuan da faaldir. Önümüzde ki günlerde Kırgız-Türk Fakültemizde bulunan bölümlerimize hocalarımızı ders vermek üzere göndereceğiz. Eğitim gören talebelerimize ortak diploma da vereceğiz. Şu anda Kırgız-Türk Fakültemiz için Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu’ndan da 20 Türk vatandaşı, 20 tane de Kırgız Vatandaşı olmak üzere bölümlerimize kontenjan verilmesi hususunda yazı da çıktı. Bu sene onu da tatbik edeceğiz. Bundan sonra inşallah beraber çalışacağız. Ayrıca diğer teknolojik ve ilmi araştırmaları da beraberce başlatıp devam ettirmemiz lazımdır. Oş Devlet Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi artık bir üniversitedir. Tekrar teşekkür ediyoruz.” dedi.

Heyet adına konuşan Oş Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Tümönbay Koldoşev heyette bulunan akademisyenler ve okutmanları tanıtarak sözlerine başladı; “Sizlerden çok şey öğreneceğimizi düşünüyoruz. Bunun için buradayız. Teşekkür ediyoruz.” dedi.

Karşılama merasimi heyet adına verilen yemeğin ardından son buldu.