İlimiz Bozkurt İlçesinde bulunan Üniversitemiz Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu'nun açılması ve geliştirilmesinde göstermiş olduğu yakın ilgi, Bozkurt ilçesine yaptığı maddi ve manevi katkılardan dolayı 21 Ocak 2019 tarihinde Rektörlük makamında tertip edilen merasim ile Bozkurt Belediye Meclisinin aldığı kararla Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın'a 'Fahri Hemşehrilik Beratı' tevdi edildi.

Bozkurt halkının teşekkürlerini getirdiğini belirterek sözlerine başlayan Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş tevdi merasiminde yaptığı konuşmada; “Meslek Yüksekokulunun birçok yere faydası var. Birçok ilçeye faydası var. Üniversitenin bütün şehirlere faydası var. Kastamonu Üniversitesi’nin de Kastamonu’ya verdiği katkıyı inkâr etmekte herhalde cahillik olur. Kastamonu Üniversitesinin Kastamonu’ya çok büyük katkısı vardır. Bozkurt’umuza da çok büyük katkısı vardır. 4 senedir İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu’nu ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bugün 450 tane öğrencisi ve 5 tane bölümü var. Harika ve çok güzel gidiyor. Meslek Yüksekokulu Bozkurt’a çok büyük katkı sağlıyor. Bundan 3 yıl sonra Bozkurt’tan Bozkurt Meslek Yüksekokulu’nu çıkarttığınız zaman geriye hiçbir şey kalmayacaktır. Öyle büyük bir katkı sağlamaktadır. Bugün 450 öğrencisi var olan okulumuzda tahminen 3 yıl içerisinde 800 civarı öğrenci bekliyoruz. 5500 nüfuslu bir yere 800 öğrenci çok büyük katkı sağlayacaktır.

Kastamonu Üniversitesini bugün Kastamonu’dan çekin alın Kastamonu sıfır kalır. Kastamonu Üniversitesini Kastamonu’nun içerisinde gördüğünüz zaman Kastamonu’ya ekonomik ve kültürel açıdan da katkıları çok büyüktür. Bozkurt’ta eğitim gören öğrenciler izine gittiği zaman ki hali ile öğrencilerin olduğu ki hali ile çok büyük farklar var. Bozkurt’tan öğrenciler gittiği zaman Bozkurt çok küçük kalıyor. 450 öğrencide biz bunları yaşıyoruz. Bu öğrencilerin binleri bulduğunu düşünecek olursak Bozkurt çok büyüyor. Bir de Bozkurt’un şöyle bir katkısı oldu sahilde ki bütün ilçelere baktığınız zaman nüfusunu arttırabilen, nüfusu büyüyen tek bir ilçe var o da Bozkurt’tur. Bakın son 5 yılda Bozkurt’un ciddi bir nüfus artışı sağladığını görebilirsiniz. Nüfus kaybetmeyen Bozkurt’ta ki ilçeler içerisinde 3 ilçenin içindedir ve bunların içinde ilk sıradadır. Bu da tamamen Kastamonu Üniversitesinin oraya yaptığı katkıdır. “ dedi.

Bozkurt’taki projeleri Meslek Yüksekokuluna göre endekslediklerine değinen Bozkurt Ekeş; “Yurt, kültür merkezi gibi örnekleri de buna örnek olarak verebiliriz. Bozkurt’ta yapım aşamasında olan kültür merkezi tabii çok önemli ancak Kastamonu Üniversitesi var diye çok daha önemli olması gerekiyor. Öğrencinin olduğu yerde sinemanın olması gerekiyor, tiyatronun olması gerekiyor. Kastamonu Üniversitesi Bozkurt İsmail Eroğuz Meslek Yüksekokulu Bozkurt’a çok büyük şeyler katıyor. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın olmak üzere Kastamonu Üniversitesine çok teşekkür ediyoruz. Katkılarından dolayı Rektörümüze hemşehrilik beratı vermeye karar verdik. Bozkurt Belediyesi meclis üyeleri Rektörümüze bir hemşehrilik beratının verilmesi ve Rektörümüzün yaptığı katkıların en azından altının çizilmesi için ayrıca Bozkurt’a katkı sağlıyorum diyen birçok insandan çok daha fazla katkı sağladığına inanıyorum. Hepinizin huzurunda Rektörümüze ve Kastamonu Üniversitesine çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş’e, belediye meclis üyelerine ve Bozkurt halkına teşekkürlerini ileterek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın yaptığı konuşmada; “Bizi hemşehriliğe layık görmüşler. Bizim naçiz bir insan, fani bir insan için bu çok büyük bir iltifattır. Dolayısı ile kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah ilerleyen zamanda Bozkurt’ta küçük bir mekânımız ayrıca olur ve emeklilikte de inşallah zamanımızın bir kısmını Kastamonu’da geçirmeye niyetindeyiz. İnşallah ilçelerimizde buna dâhildir. Bozkurt’ta öyle bir düşüncemiz olacaktır. Bizi çok heyecanlandırdı ve ziyadesiyle memnun ettiler. İnşallah layık oluruz. “ dedi.

Kastamonu Üniversitesinin Kastamonu’ya hizmet, Kastamonu halkına hizmet etmek için var olduğunu belirten Rektörümüz; “Bunun içerisinde Kastamonu’nun ilçelerinden köylerine kadar hepsi mevcuttur. İlçelerimize de biz bu konuda ehemmiyet verdik ve 13 ilçemize de meslek yüksekokulu birimimizi açtık. Bozkurt’ta bunlardan bir tanesi ve hızlı ilerleyen ilçelerimizden bir tanesidir. Tabii bu hususta kendi destekleri çok önemlidir. Bozkurt ilçesi topyekûn Üniversitemize destek olmaktadır. Bizde Kastamonu Üniversitesi olarak Bozkurt ilçesini azami şekilde destekliyoruz. Diğer ilçelerimizi de bu konuda destekliyoruz ve onlarda bizi destekliyor. Netice de ilçelerimizin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlamak Üniversitemizin de vazifesidir. Kastamonu’nun gelişmesine katkı sağlamak her zaman temel işlerinin başında gelir. Üniversitemiz öncelikle Kastamonu Üniversitesidir ve Kastamonu’ya hizmeti şiar edinmek mecburiyetindedir. Daha sonra Türkiye’ye hizmet, Türk Dünyasına hizmet, İslam Dünyasına hizmet, İslam âlemine hizmet ve neticede insanlığa hizmettir ve Kastamonu Üniversitesi olarak hepsini yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. “ dedi.

Meslek Yüksekokulumuzun Bozkurt’ta entelektüel katkısının yanında, teknik katkılarının da olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Aydın; “Katkıları olmaya da devam edecektir. Biz Kastamonu ile varız. Kastamonu olmasa ne Kastamonu Üniversitesi olurdu. Ne de Seyit Aydın olurdu. Bundan sonra nerelisin diye sorduklarında da bende Kastamonu’nun Bozkurt İlçesindenim diyeceğim. Başkanımız Bozkurt Ekeş’e, belediye meclis üyelerimize çok çok sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah hizmetlere hep beraber devam edeceğiz. “ dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ tevdi edildi.