Üniversitemiz öncülüğünde başlayan karşılıklı münasebetler neticesinde Taşköprü Belediyesi ile Kırgızistan’ın Talas Belediyesi ve Tosya Belediyesi ile Kırgızistan’ın Çüy İli Tokmok Belediyesi aralarında karşılıklı olarak ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla imzaladıkları anlaşma ile "Kardeş Şehir" oldu.

İmzalan anlaşmalar ile her iki şehrin iktisadi, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliğinin artacağı vurgulandı. İki imza merasiminde de imza merasimi öncesi konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın kardeş şehir anlaşması imzalayan belediyelere hayırlı olması temennilerinde bulunarak, belediyelerin kardeşçe çalışmalarına resmiyet kazandıracaklarını belirtti.

Tosya’da ki imza merasimi öncesinde Üniversitemiz Tosya Meslek Yüksekokulu ve Tosya Belediyesi müşterek olarak Heyet onuruna konser programı tertip edildi. Kırgızistan’dan İlimize gelen sanatçı Aliya Akylbekova dinleyicilere Türkistan’dan tınılar takdim etti.