Başkent Uluslararası Barış ve Kardeşlik Platformu (Başkent Platformu) tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a 20 Aralık 2018 tarihinde Kuzeykent Külliyesi Rektörlük binasında tertiplenen merasim ile "üstün hizmet" plaketi tevdi edildi.

Plaket tevdi merasimi öncesinde Başkent Platformu Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsa Eliri, Başkent Platformu’nun faaliyetleri ve misyonu hakkında bilgilendirmede bulundu.

Başkent Platformu Genel Başkanı ve Kırgızistan Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Kurt, Başkent Platformu hakkında bilgi vererek; “Başkent Uluslararası Barış Kardeşlik Platformu 11 yıl önce kurulan, merkeze insanı koyan, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına hizmet eden sivil toplum kuruluşudur. Bugün burada bin 200’ü aşkın konfederasyon, federasyon, vakıf ve derneği temsilen bulunuyoruz. Başkent Platformu birçok değerli kişiye, insan odaklı faaliyetlerinden dolayı Başkent Platformu Yönetim Kurulu kararıyla bu plaketi takdim ettik. Sadece Kastamonu Türk Dünyası ilan edildiğinde değil, ondan önceden de Sayın Rektörümüzle birlikte çok defa istişarelerde bulunduk. STK’ların ülkemizdeki ve dünyada yansımalarını birlikte istişare ettik. Bu anlamda sadece Kastamonu üzerinden Türk Dünyası’na, gönül coğrafyamıza yaptığı hizmetleri yakından takip ettik. Bu takip neticesinde Başkent Platformu’nun insan odaklı anlayışı doğrultusundaki hizmetlerinden dolayı Başkent Platformu Yönetim Kurulu tarafından Rektörümüz bu ödüle layık görülmüştür. Marifet iltifata tabiidir. Dava ay yıldızlı bayrağımızdır, dava ülkemizdir, dava evlatlarımız, torunlarımızdır, dava gerçek bağımsız Türkiye’dir. Biz kuruluşumuzdan bugüne kadar Başkent Platformu olarak günlük ortaya çıkmış hiçbir siyasetin içinde olmadık. Bizler devletlerin hayatında bulunan 50-150-250 yıllık bir siyaset güttük. Yani insan ömrünün yetmeyeceği bir siyaseti güttük. Bizden sonrada evlatlarımız bu bayrağı devralacak. Rektörümüzü çalışmalarından dolayı takdir ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; teşekkürlerini sunarak; “Sadece Türkiye’de değil, Türkiye dışında insanlık önemlidir. İnşallah bu ödüle layık oluruz. Bugüne kadar beraber olduk, olmaya devam edeceğiz. Gücümüz yettikçe hizmet etmeye devam edeceğiz. Önce millete hizmettir mühim olan. İnşallah bu hizmetten geri kalmayız. Layık olma arzusundayız. Bu tür ödüllerin hepsi, her şey şahsımıza ait değildir. Öncelikle Kastamonu Üniversitesi’ne aittir. Kastamonu Üniversitesi’nin çok kıymetli mensuplarına aittir. Çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onlarla varız biz. Onlarla yola devam ediyoruz. Her çalışanımıza teşekkür ediyorum. Bugünlere onlarla geldik. Üniversitemiz ve Kastamonu adına bunları kabul ediyoruz. Kastamonu her türlü güzelliğe layıktır. Bütün hassasiyetlerimiz bizim en önemli değerlerimizdir” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a plaketi tevdi edildi.