Yükseköğretim Kurulu tarafından yükseköğretim tarihinde ilk kez kurgulanan "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında "ormancılık ve tabiat turizmi" sahasında ihtisaslaşacak üniversite olarak belirlenen Üniversitemiz ihtisaslaşma ile alakalı ilk toplantısını 17 Aralık 2018 tarihinde yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın başkanlığında Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Prof. Dr. Özgür Öztürk, KÜSİ Kastamonu İl Temsilcisi Prof. Dr. Saim Ateş, Taşköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez, Turizm ve Orman fakültelerimizin öğretim üyelerinin iştirak ettiği toplantıda ülkemiz ve özellikle bölgemiz için oldukça önemli olan bu projenin yol haritası ve azami başarı ile neticelendirilmesi hususunda istişarelerde bulunuldu. Çalışmaların bir an önce başlaması hususunda mutabakat sağlandı.