Üniversitemiz Yardım Gönüllüleri Topluluğu tarafından sünnet şöleni yapıldı. Maddi imkânları yetersiz olan 15 çocuğun sünnet ettirildiği şölende çocuklar gönüllerince eğlendi. Topluluğun bir araya getirdiği çocuklar hem erkekliğe ilk adımı attı hem de gönüllerince eğlendi.

Üniversitemiz Yardım Gönüllüler Topluluğun Başkanı Kübra Demir,  çocukluktan beri hayalinin sosyal sorumluluk projelerini yapmak olduğunu, hayalinin üniversitede gerçekleştiğini kaydetti. Kübra Demir şunları kaydetti: “Ankara’da yaz tatilinde Sevgi Evlerinde yapılan faaliyet sonrası Gazi Üniversitesi’nde kurulan yardım gönüllüleri topluluğunun vizyon ve misyonunu inceleyip gönüllüleriyle tanışarak faaliyetlerine katıldım. Daha sonra üniversitemde böyle bir oluşumunun başlamasına neden oldum. Yapılan bu çalışmaları bir grup arkadaşımla gönüllülük esasıyla devam ettirdik. Buradan bizim çalışmalarımıza destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Yardım Gönülleri Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Zafer Ünal açıklamasında ellerinden geldiği kadar öğrencilere yardım etmeye çalıştıklarını söyledi. Ünal: “Topluluğumuz faaliyete geçtiği günden beri son derece aktif ve özverili çalışma içerisindedir.  Faaliyetlerinin içine toplu sünnet programını eklediler.  Çocuklarımızın geleceğinde hepsine başarılar, sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

Toplumda birbirini bağlayan değerler, yardımlaşmalar, örf ve adetler olduğunu ve bu değerlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü şöyle konuştu: “Gelenek ve göreneklerimizi geleceğe taşımamız anlamında da bu düzenlediğimiz programlar çok anlamlı olduğu için genç ve gönüllü kardeşlerimizi tebrik ediyorum. İçinde bulunduğumuz dönemde ülkemiz insani yardım anlamında, hem de yardımlaşma anlamında son yıllarda birbiriyle özdeş çalışmalar gerçekleştirmektedir. Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getiren kardeşlerimiz bizleri mutlu kıldı. Sünnet programı bizim kardeşlerimizin erkekliğe ilk adımını atıkları güzel bir törendir. Genç kardeşlerimiz vatanını, milletini, bayrağını seven insanlar olarak yetişsinler. Bizlerin temennisi sadece budur.” dedi.

Üniversitemiz Yardım Gönüllüleri Akademik Topluluğunun mevcutta 10 bin tane üyesinin olduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, 10 bin gönüllünün güzel çalışmalara imza attığını kaydetti.

Yardım gönüllülerinin köy okullarına bir çok hizmet yaptığını anımsatan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın: “Öğrencilerimizin köy okullarında yaptıkları kütüphane, boya, badana gibi malzeme alma malzeme götürme gibi şeyleri tutunda, şehir içinde yaptıkları, sevgi evine gitmeleri, hastanelere gitmeleri dahil, bu zaman kadar yaptıklarını bildiğimiz için inşallah hizmetleri bu dünyada ve ahirette önlerine çıkacağına eminim.  Topluluğumuz güzel bir etkinliği daha hayata geçirdiler. Bundan sonra çocuklarımız gelecekte ablalarını, abilerini örnek alarak hayatlarına yön vereceklerdir. Bizlerin geleceği nasıl diye herkes sorar millet olarak, endişe eden, şüphe edenler olur. Ben buradaki gençlerimizi gördükçe, geleceğimizden hep ümitliyim, umutluyum. Bizlerin yardım sever gençlerimiz varken, inşallah bizim geleceğimiz her zaman güzel olacaktır. Biz ne yaparsak yapalım, ne düşünürsek düşünelim sadece iyi şeyler düşüneceğiz” dedi.

Üniversite öğrencilerinin güzel sosyal projelere imza atmasından dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Tahsin Babaş,  birçok üniversite öğrencisinin sosyal projeler noktasında kendilerine taleplerde bulunduklarını hatırlattı.

Yerel yönetim olarak ellerinden geldiği kadarıyla kendilerine iletilen sosyal projelere yardımcı olmaya çalıştıklarını belirten Başkan Babaş: “Gençlerimizin duyarlı olmaları büyük bir artıdır. Gençlerimizin bu konuda ki duyarlılıkları gelecekte de insanlarımızın bakış açılarının ne kadar doğru, ne kadar pozitif olduğunu gösteriyor. Özellikle sosyal projelerde birlikte olmamız gerekiyor. Toplumumuzun ihtiyaçlarını, yardımlarını iyi gözlemleyip, iyi tespit etmemiz ve ona göre de çocuğuyla, genciyle, yerel yönetimiyle bu projelere imza atmamız gerekir” diye konuştu.

Üniversitemizin Sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları olduğunu dile getiren Başkan Babaş: “Sokak hayvanları konusunda gençlerimizle birlikte birçok projeye imza atmıştık. Sadece insanlara değil, yeryüzünde yaşayan bütün canlılara ilgi gösteren gençlerimiz, üniversitemiz var. Sosyal projelerde özellikle öncellikle ihtiyaç sahiplerini belirlememiz, onların çözümlerini, önlemlerini önceden almamız lazım. O kişileri toplumdan soyutlamadan, rencide etmeden, birlikte ve beraber olduğumuzu yardımlaşmak için bir araya geldiğimizi onlara hissettirerek bu işlerimize de yapmak zorundayız.  Kastamonu’da çok güzel sosyal projeler yaptık. Bunlardan biri sosyal yardım market vakfı var. Bu vâkıfımızda ki ihtiyaç sahiplerini belirleyerek, bunlara düzenli bir şekilde her ay yardım yapıyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onlara kredi kartı gibi bir kart veriyoruz. Ve onlara markette gittikleri gibi alışveriş yapma imkânı sunuyoruz. Kimsenin bundan haberi olmuyor. Amacımız kimseyi üzmeden, incitmeden yardım yapmaktır. Evde yaşlı bakım hizmetlerimiz var. Belki siz bunları görmüyorsunuz. Biz olarak ulaşarak, belirleyerek her türlü yardımlarını karşılıyoruz. Her işi yapmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.