Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u makamında ziyaret etti.

Görüşmede Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, kabulünden dolayı Kamu Başdenetçisi Malkoç’a teşekkür etti. Üniversitemizin mevcut durumu ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bilgi ve tecrübelerinden Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile talebelerimizin de faydalanabilmesi için Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’u Üniversitemizde konferans vermeye davet etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a ziyaretinden ve nazik davetinden dolayı teşekkürlerini ileten Başdenetçi Şeref Malkoç, Uygun bir zamanda Kastamonu’ya geleceklerini ifade etti. Kamu Denetciliği Kurumunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlı anayasal bir kurum olduğunu Kurumun, “insanların en hayırlısı insanlara en fazla faydası dokunandır” inancı ile “insanı yaşat ki Devlet yaşasın” prensibiyle hareket ederek vatandaşla idare arasında köprü kurduğunu, vatandaşın ücretsiz avukatlığını yaptıklarını ve idarelere de yol gösterdiklerini belirtti.

Malkoç; ülkemizde 205 üniversitede, 7,5 milyon üniversite talebesi gencimizin eğitim gördüğünü bunun da birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla olduğunu belirterek, bunun da ülkemiz için büyük bir zenginlik olduğunu ifade etti.

Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu olarak gençlerimize önem verdiklerini belirterek gençlerimiz arasında hak arama kültürünün yaygınlaşmasını amaçlayarak 50’nin üzerinde üniversitede ombudsmanlık kulüpleri kurduklarını ve bu kulüplerde faydalı çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Üniversitemizde de ombudsmanlık kulübü kurulduğunu belirten Malkoç, başta Rektörümüze ve emeği geçen gençlerimize teşekkür ederek güzel faaliyetler ve etkinlikler yapacaklarına inandığını söyledi.

Ziyaret hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

DSC_4885 k.jpg