Üniversitemiz ve Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi arasında işbirliği ile başlayan çalışmalar neticesinde Yükseköğretim Kurulu ve Filipinler Yükseköğretim Kurulu arasında işbirliğinin yapılmasına öncülük etti.

Üniversitemiz girişimleri ile Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Sayın Prof. Dr. Rahmi Er Filipinler Cumhuriyeti’ne teşrif etti.  Ziyaret kapsamında Yükseköğretim Kurulu adına Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er ve Filipin Yükseköğretim Kurulu adına Başkan Prof. Dr. Prospera de Vera tarafından Yüskeköğretim Kurulu ve Filipin Yüksek Öğretim Kurulu arasında işbirliği protokolü imzaladı. İmza merasiminde Üniversitemiz ve Mindanao Devlet Üniversitesi’nin öncülük ettiği yükseköğretim alanındaki işbirliğinin bütün Filipinler Cumhuriyeti üniversitelerine yaygınlaştırılması yönünde kararlılık ifade edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Manila Büyükelçisi Sayın Esra Cankorur, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi Rektörü Habib Machayong ile iki üniversitenin akademisyenleri, Büyükelçilik Müsteşarı Melek Dilşen Seymenoğlu,  Üniversitemiz Dış İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Sıvacıoğlu imza merasiminde hazır bulundu.

Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er ve Rektörümüz başta olmak üzere Kastamonu Üniversitesi heyeti iki yıl önce DAEŞ saldırısına uğrayan Marawi şehrini ve Mindanao Devlet Üniversitesi Marawi Külliyesini ziyaret ettiler.