Bir ülkenin gelişmesinin ve ilerleyebilmesinin en mühim unsuru eğitimdir. Ülkemizin istikbali de çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin elinde teşekkül eder. Bu son derece mukaddes vazifeyi icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktır.

Ülkemizi, milletimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak olan gençlerimizi yetiştirerek istikbalimizi şekillendiren, milli birlik ve beraberliğimizin oluşmasına katkı sağlayan öğretmenlerimiz, dünümüzün, bu günümüzün ve istikbalimizin mimarlarıdırlar. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere hitaben; “Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. İstikbalin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız. Hür fikirler tatbik mevkiine konduğu vakit Türk milleti yükselecektir.” derken, öğretmenlerimizin üstlendikleri vazifelerinin ne kadar mukaddes olduğunu işaret eder.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kastamonu Üniversitesi olarak, ebediyete intikal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyor; Üniversitemizin akademisyenleri başta olmak üzere, bugünün talebelerini muasır medeniyetler seviyesinde yetiştirmeye gayret gösteren bütün öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. Seyit AYDIN