Özbekistan Emir Timur Vakfı Başkanı Dr. Hurşid Fayziev 08 Kasım 2018 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Özbekistan’da da müşterek programlar tertip etmek istediklerini belirten Özbekistan Emir Timur Vakfı Başkanı Dr. Hurşid Fayziev ziyarette yaptığı konuşmada; “Mart ayında geldiğimizde Kastamonu Üniversitesi ile Emir Timur Vakfı arasında bir beyanata imza atmıştık. Dolayısıyla bunun sonucunda akademik çalışmalar oluyor. Proje olarak da çalışmaya devam etmeye istekliyiz. Sadece Kastamonu’da değil Özbekistan’da da programlar düzenleyebiliriz.” dedi.

Özbekistan’da daha fazla ilmi faaliyet ve projeleri müşterek yapacağımızı belirten Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın konuşmalarında; “İlimize hoş geldiniz. Bundan sonra inşallah ilmi faaliyetlerin yanında birlikte projelerde yapacağız. Kastamonu Üniversitesi olarak Türk Dünyası Turizm Sempozyumumuzu 1. ‘sini Kastamonu’da, 2.’sini Kazakistan’da, 3.’sünü Kırgızistan’da, 4.’sünü yine ilimizde yaptık. 5.’sini Taraz ’da veya ondan sonra yine Türkistan üniversitelerinde yapacağız. Azerbaycan-Türkiye Münasebetlerini, Kırgızistan-Türkiye Münasebetlerini birinci sempozyumlarını burada yaptık. İkincisini oralarda Bakü’de ve Bişkek’te yaptık. Bunları devam ettireceğiz. İnşallah önümüzde ki yıl olacak olan Şeyh Şaban-ı Veli Sempozyumunu Taşkent’te yapacağız.” dedi.

Ziyaret sonunda Özbekistan Emir Timur Vakfı Başkanı Dr. Hurşid Fayziev ve Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, TRT’ye mülakat verdi.