Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türkmenistan İnsan Bilimleri ve Kalkınma Üniversitesi Rektörü, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği Başkâtibi Konsolos Muratgeldi Akmamedov, 06 Kasım 2018 tarihinde Üniversitemiz ev sahipliğinde Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği ile müşterek tertiplenecek olan “Türkmenistan- Büyük İpek Yolunun Kalbi” Milletlerarası konferansı öncesi 05 Kasım 2018 tarihinde Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret öncesinde Türkmenistan Büyükelçisi İşankulu Amanlıyev, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ziyaret sonunda misafirlere hediye takdim edildi.

Valilik ziyaretinin ardından Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Türkmenistan Türkmenistan İnsan Bilimleri ve Kalkınma Üniversitesi Rektörü, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği Başkâtibi Konsolos Muratgeldi Akmamedov ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı ziyaret etti.

Ziyaret hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.