Milli irade temelleri üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz azmin, kararlılığın, fedakârlığın, birlik ve beraberliğin sembolü olmuş; 20. Yüzyıldan bugüne yeniden teşekkül eden dünyada istiklal mücadelesi veren pek çok millete örnek teşkil etmiştir. Büyük fedakârlıklarla yürütülen istiklâl mücadelemizin nihayetinde tesis edilen ve milletin iradesini esas alan Cumhuriyetimizin ebediyen payidar kalması hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur.

Kastamonu Üniversitesi olarak, Cumhuriyetimizin tesisinin 95. yıldönümü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kuruluşundan itibaren Cumhuriyetimizin inşasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, üniversitemizin, ilimizin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en kalbî hislerle tebrik ediyoruz.

Prof. Dr. Seyit AYDIN

Rektör