Üniversitemiz Tosya Meslek Yüksekokulu tarafından tertiplenen talebeler ile girişimcilerin buluştuğu ‘Ayın Konuğu’ programının 4. ‘sü yapıldı. Tosya Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde düzenlenen ayın paneline Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, kamu, kurum ve kuruluşların amirleri ile talebelerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selahattin Kaymakçı, İştiraklerinden dolayı protokol üyeleri ve talebelere teşekkür etti. Girişimciler ile talebelerin buluştuğu ayın konuğu panelinin dördüncüsünü tertiplediklerini belirtti.

Tosya Meslek Yüksekokulunda tertiplenen panele oturum başkanı olarak iştirak eden Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, açılış konuşmasında Tosya Halkının çalışkan ve girişimci olduğuna dikkat çekerek üretken olduğunu söyledi.  Tasarruf tedbirlerinin artırıldığı dönemde Tosyalıların üreterek tasarruf yaptıklarının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “En iyi tasarruf üretimdir” dedi.

Panele konuşmacı olarak iştirak eden Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, güncel yaşamdan örnekler vererek iki eksikliğe dikkat çekti; dil ve diploma. Yabancı dilin çok önemli olduğuna vurgu yapan Ekşi, yurt dışı seyahatlerinde ve ihracatta yabancı dillerinin olmamasından dolayı çok sıkıntı yaşadıklarının altını çizdi. Ekşi başarının sistemli ve çok çalışarak elde edildiğine vurgu yaparak öğrencilere; yabancı dil öğrenme, sistemli ve çok çalışma tavsiyelerinde bulundu.

Panele konuşmacı olarak iştirak eden Dış Ticaret Uzmanı Osman Nuri Ünal, üniversite okumadıklarını dikkat çekerek eğitim açıklarını yabancı dilleri sayesinde kapattıklarını ve gittiği ülkelerde dil sorunu yaşamadıkları için kolayca anlaştıklarını söyledi. Eğitim ve yabancı dilin önemine dikkat çeken Ünal, kariyer yapabilmek için yabancı dil ve eğitimin önemli olduğunun altını çizdi.

Panele konuşmacı olarak iştirak eden Sanayici ve İşadamı İhsan Yılmaz, sınırlı imkânlarla çok çalışarak başarılı olduklarını ifade eden Yılmaz, günümüzdeki çocukların daha iyi imkânlara sahip olduğunu ve fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi.  Öğrencilere iyi bir eğitim ve yabancı dil öğrenme tavsiyelerinde bulunan Yılmaz sistemli çalışmaları halinde başarılı olabilecekleri tavsiyelerinde bulundu.

Panele konuşmacı olarak iştirak eden Madeni Eşya Odası Başkanı ve Oto Elektrikçisi Ali Osman Kıbışoğlu, güncel yaşamdan ve iş hayatından kısa örnekler paylaşarak işlerini en iyi yapan kişilerin bir gün mutlaka görüleceğini ve başarının geleceğini söyledi. Kıbışoğlu, iyi bir eğitimle daha iyi işler başarılabileceğinin altını çizerek, öğrencilere iyi eğitim almaları,  yabancı öğrenmeleri ve çok çalışmaları tavsiyelerinde bulundu.

Panele katılan konuşmacıların eğitim, yabancı dil ve sistemli çalışmaya vurgu yaptıklarının altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın talebelerimize çok çalışmaları tavsiyelerinde bulunarak yabancı dil ve eğitimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Panelde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kazım Şahin, iyi bir yaşam için iyi bir işe ve bunlar içinde yabancı dil ve iyi bir eğitimin gerekli olduğunu söyledi.

İştiraklerinden dolayı panelistlere teşekkür plaketinin verilmesi ve ayın konuğu paneli hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.