Üniversitemiz “2018 Yılı Kurumsal Kalite Dış Değerlendirme” çalışmaları ile alakalı bilgilendirme yapmak üzere Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı Akademik Uzmanı ve Üniversitemiz Mentörü Dr. Öğr. Üyesi M. Dilek Avşaroğlu Erkan tarafından 12 Ekim 2018 tarihinde Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın “Değerli mesai arkadaşlarımız hepinizi saygıyla selamlıyoruz. Misafirimiz Dr. Öğr. Üyesi M. Dilek Avşaroğlu Erkan hoş geldiler. 2018 Yılı dış değerlendirme için Üniversite olarak kabul ettiğimiz yıldı. Çalışmalarımızı görmek maksatlı dış değerlendirme yılı olarak bildirmiştik. Kalite politikaları hakkında mentörümüz Dilek Hanım bizleri bilgilendirecekler. Üniversitemizin kalite kurulunda bulunan kalite kurulu temsilcimiz ve iki arkadaşımızla birlikte kalite kurulu başkanımız, başkan yardımcımız ve dilek hanım ile Ankara’da bir toplantı yapmıştık. Ehemmiyet verdiğimiz bir meselede fikir alışveriş yapmamız ve nasıl bir yol izleneceği bizim için çok mühimdir. Üniversitemizin çok önemsemediği veya kalitede çok dikkate almamız gereken bir şey değil dediğimiz konular bize kalitede bize faydalar getirecektir. Hepimizin de bunu göz önünde bulundurması gerekmektedir. 2016 yılı Haziran ayı itibari ile Üniversitemizin kalite yönetim şartlarını karşılamaya yönelik altyapı çalışmaları başlamıştı. Bilgi İşlem Merkezimiz İSO 27001 Bilgi güvenliği yönetimi kalite standart belgesini 2018 yılında aldı. Bu belgeyi almamız bizim çok önemlidir. Yine KASPER yani Kastamonu Üniversitesi Personel Belgelendirme Müdürlüğümüz 2017 yılında kuruldu. Türk Akreditasyon Kurumu’nda akreditasyon çalışması neticelenmek üzeredir. İnşallah önümüzde ki günlerde akredite olacaktır. Bu toplantının Üniversitemize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu değerlendirmeden sonra kendimize yol çizmede kılavuz getirmiş olacağız. “ dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın konuşmasından ardından Akademik Uzman M. Dilek Avşaroğlu Erkan tarafından Üniversitemiz akademik ve idari personeline “2018 Kurumsal Dış Değerlendirme Programı- Değerlendirilecek Kurumlara Yönelik Bilgilendirme Toplantıları” adlı sunum yapıldı. Sunumun ardından program soru-cevap şeklinde devam etti.