Rusya Federasyonu Federal Orman Ajansı'nın tertiplediği 15. Uluslararası Genç Ormancılar Yarışması, 17-21 Eylül 2018 tarihinde Moskova’da yapıldı. Ülkemizin ilk defa iştirak ettiği yarışmaya 60 ülkeden 120 katılımcı davet edildi.

Türkiye dâhil dünya genelinden 120 katılımcının iştirak ettiği yarışma, Moskova'da 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Doğa, ekolojik çevre, yaban hayatının korunması ve sürdürülebilir ormancılık ekonomisini konu edinen yarışmada Türkiye'yi, Öz Orman-İş'in koordinasyonunda, Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Küçük ‘ün danışmanlığında, Esin Er ve Tolga Yanbaz temsil etti. Türkiye'nin ilk defa katıldığı yarışmada talebelerimiz, 'Yangın potansiyelinin tahmin edilmesi ve 'Yaban Hayatı yönetiminde habitat uygunluk modeli' projeleriyle yarışmaya katıldı. Slovenya, Belarus, Çin, Güney Kore, Norveç ve Rusya Orman ve Çevre Bakanlıklarının idari birimleri yetkililerinden oluştuğu 10 kişilik jürinin yer aldığı yarışmanın ödül töreni 20 Eylül 2018'de yapıldı.

Yarışmada birinciliği, Güney Afrika Cumhuriyeti temsilcisi üniversite talebesi kazanırken, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini Polonya, Rusya'dan yarışmaya katılan öğrenciler elde etti. Ülkemizin ilk defa katıldığı yarışmada Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü talebelerimizin çalışmaları Jüri Özel Ödülü ve Jüri Cesaret Ödülüne layık görüldü.

Yarışmada Ülkemiz adına koordinasyonu sağlayan ve her türlü desteği veren Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, ve Dış İlişkiler Sorumlusu Benül Topuzoğlu’da yarışmaya iştirak eden heyette yer aldı. Yarışmadan sonra Prof Dr. Ömer Küçük ve yarışmaya katılan talebelerimiz Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret ederek verdikleri her türlü destek için teşekkür ettiler. Rektörümüz bu tür yarışmaları her zaman desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirterek talebelerimizi aldıkları ödülden dolayı tebrik etti.