“Daha Şimdiden Üniversiteli” sözüyle 2017 yılında eğitim hayatına başlayan Üniversitemize bağlı Kastamonu Üniversitesi Özel Okullarında 2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı, tertiplenen merasim ile açıldı.

Açılış merasimine Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Garnizon Komutanı ve Asker Alma Bölge Başkanı Per. Alb. Gamze Aydoğdu, kamu, kurum ve kuruluşların amirleri, akademik ve idari personelimiz ile talebelerimizin aileleri iştirak etti.

Açılış merasim konuşmasını yapan Kastamonu Üniversitesi Özel Okulları Müdürü Nida Özveren; “Kastamonu Üniversitesi bünyesinde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 2017 yılında açılmış bir okuluz. Anasınıfı, 1’den 4’üncü sınıfa kadar oluşan ilkokul bölümümüz ve tamamlanmakta olan yemekhane ve spor salonumuzla birlikte 2 dönüm araziye kuruluyuz. Üniversitemizin tüm imkânlarından faydalandığımız için 237 hektarlık kullanım alanına sahibiz. Omuzlarımızdaki yükün farkındayız. Üniversitemizin eğitimin bilincinden dolayı, halkın beklentilerinin farkındayız. Bizler matematikte sorunun kökünü arayan değil de, kendini bulmaya arayan çocuklar yetiştirmeyi istiyoruz. Merhametli, hakkaniyetli, çevresine duyarlı, büyüklerine saygılı, kendini bilen çocuklar yetiştirmeye uğraşıyoruz. Her sınıfta tek şubeden oluşan bir okuluz. 8 öğretmenimiz var. Öğretmenlerimiz yaz okulundan beri bizlere hizmet veriyorlar.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kastamonu Üniversitesi Özel Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Kadir Karatekin; “Yeni eğitim-öğretim yılımız milletimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Eğitime hizmet eden ve eğitime yön veren üniversitemizin özel okulunun açılışı için bir araya geldik. “Şimdiden Üniversiteli” sözüyle çıktığımız bu yolda, velilerimiz bizlerin yanında oldu.  İlmin öngördüğü koşullar içinde, çocukların bilgi ve kabiliyetlerini en üst seviyeye çıkarıyoruz. Çocuklar vatanını, milletini seven ve kendi değerlerine bağlı fertler yetiştiriyoruz.  Öğretmenlerimiz, idarecilerimizle gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya gayret edeceğiz. “ dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın konuşmalarında; “Yaklaşık 6 sene evvel Eğitim Fakültemizin bünyesinde ana sınıfı açmıştık. O zamandan itibaren ilkokul ve lise açmamız yönünde çok talep oldu.  Ana sınıfımız iyi bir eğitim seviyesindedir. Ana sınıfımıza tercih çoktur. Ana sınıfımızın mevcudu yaklaşık 60’dır. Ancak kapasitemiz yetmediği için alamadığımız yaklaşık 200 öğrenci var.  2017 yılında okul için hazırlıklara başladık. Okulumuzun tüm resmi işleri Eylül 2017 yılında bitti. Eğitim ve öğretim başladığı için öğrencilerimizi geçen sene alamadık. Bu sene ana sınıfımız ve ilkokul sınıfımız var. Önümüzdeki yıllarda ise hem ortaokul hem de lise için çalışmalar yapacağız. En eski fakültemiz ise Eğitim Fakültesi’dir.  Eğitim Fakültemiz köklüdür. Türkiye’de ise oldukça iyi eğitimciler yetiştirmiş bir fakültedir.  Çocuklarımız için de okulumuz iyi bir çalışma alanı oldu. İlkokulu ailemiz ve velilerimizle beraber idare edeceğiz.  Ana sınıfımız gibi, ilkokulumuz da başarılı olacaktır. Fiziki mekânımızı oluştururken destekler aldık. Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Resmi işlerimizi çok çabuk bir şekilde bitirdiler. Bizleri bürokrasiye boğmadılar. Belediye Başkanımız hem fiziki şartlarda hem de ruhsatta çok yardımcı oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Son olarak konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş; “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kastamonu’da da 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı başladı.  Kastamonu Üniversitesi bünyesindeki özel okulumuz fiziki anlamda çok iyi tasarlanmıştır. Girişi kolay, tek kat üzerindedir. Sınıfları da çok güzel bir şekilde dizayn edilmiştir. Eğitim kadromuzda da müstesna kişilerden oluşturulmuş. Üniversitemizin değerli hocaları, akademisyenlerin nezaretinde ailemizin yavrularına hizmet edecek. Önemli olan çocuklarımızın iyi yetiştirilmesidir. Vatanına, milletine bağlı, kendi düşüne bilen ve kendi geleceğini hazırlayabilen çocukların yetiştirilmesi çok önemlidir. Üniversitemizi çok seven, takdir eden ve daha çok gelişmesini en çok arzulayanlardan birisiyim. Rektörümüz ve tüm emeği geçenlere saygılarımı, şükranlarımı sunuyorum. Yüksek Lisansımı da Kastamonu Üniversitesi’nde tamamlamak nasip oldu. Kastamonu Üniversitesi’nden güzel eğitiminden yararlandığım için çok mutluyum.” dedi.

Açılış merasiminin ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesildi. Okul binasının gezilmesi ile merasim programı son buldu.