Bugün, aziz milletimizin büyük sıkıntılar ve zorluklar içerisinde sahip olduğu ve şanlı ordumuzun kuvvetini bütün dünyaya gösteren Büyük Zaferimizin 96. yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bundan 96 yıl önce kazanılan bu müstesna zaferde hıyanete, zulme, eziyete ve müstemlekeci heveslere karşı imkânsızlıklar içinde mücadele veren milletimizin istiklâl aşkı, ordumuzun şecaat ve fedakârlığı vardır. Milletimizin bu zor şartlarda kazandığı büyük zafer, hür yaşamak isteyen sair milletlere de doksan beş yıldan beridir kılavuzluk etmeye devam etmektedir.

Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırı ve teşebbüslere karşı, şanlı mazimizden aldığımız ilhamla milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, müstakil yaşama azim ve istikrarımız ilelebet devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Kastamonu Üniversitesi olarak, ilimizin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, kahraman ordumuza, şükranlarımızı sunuyor, vatanımız uğruna bugüne kadar canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Prof. Dr. Seyit AYDIN