Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Orman Genel Müdürlüğü Eski Genel Müdür Yardımcısı Yüksek Mühendis İsmail Belen, Orman İş Sendikası Dış İlişkiler Sorumlusu Benül Sözer, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hayati Özgür, Öz Orman İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanı Abdullah Yılmaz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sezgin Ayan ve Üniversitemiz Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Küçük ile bir araya geldi.

Görüşmede, Rusya Federasyonuna Bağlı Orman Federal Ajansı tarafından tertiplenen ‘Uluslararası Genç Orman Yarışması’na Öz Orman-İş Sendikası ve Üniversitemiz Orman Fakültesi’nin müşterek olarak çalışma yaparak yarışmaya iştirak etmesi hususu görüşüldü.

Görüşmede Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan; “Şu anda 20 küsur ülke ile ikili anlaşmamız var. Bizim gönül coğrafyamız olan ülkeler Türkiye’den çok şey bekliyor. Herkesin gözü Türkiye’de ve o anlamda da onlarla hemhal olmak, onlar ile alacaklarımız ve bizim onlara vereceklerimiz var. Dolayısı ile ikili ilişkilere önem veriyoruz. Rusya Bağımsız Devletler Topluluğundan bazı ülkelerle ikili anlaşmalarımız var. O anlamda bizim de ülke olarak daha düzgün bir fotoğraf vermemiz gerekiyor. Geçtiğimiz yıl bizi toplantılara davet ettiler ve toplantıyı Belarus’ta yaptık. Orada da bu konuyu gündeme getirdiler. Rusya’da ki Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığının düzenlediği toplantıya katılmamızı istediler ve Bakanlığımıza yazı gönderdiler. Büyükelçiliğimizle görüşmemizde Öz Orman-İş Sendikası olarak yarışmaya katılmamızı ve organizasyon konusunu sendika olarak bizim üstlenmemizi istediler. Kastamonu Üniversitesi genç bir üniversite ve fiziki olarak da bize yakın bir üniversite olduğu için Sendika olarak birlikte çalışmak istiyoruz. Heyetim adına yakınlığınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah 17 Ağustos’a kadar bildirilen projeleri ulaştıracağız. 17-22 Eylül tarihleri arasında Moskova’da arkadaşlarımız yarışmaya katılacaklar. İnşallah Kastamonu Üniversitesinden katılan arkadaşlarımız derece elde ederler ve o ödüllerle birlikte Türkiye’yi güçlü bir şekilde temsil edilir. Kastamonu Üniversitesinden arkadaşlarımızla orada Ülkemizi temsil etmek istiyoruz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Faaliyetlerinizde Türkiye’nin lehine, memleket için faaliyetler. Böyle bir yarışma için yine Üniversitemizi düşündüğünüz için teşekkür ediyoruz. Üniversite olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Sizin de söylediğiniz gibi akademisyenlerimiz meseleyi bakışları ile göstermişler. İnşallah daha iyi bir netice almak için çalışmalara beraber gireriz. Diğer sahalarda da iyi araştırma ve akademik altyapımızda var. O manada başka çalışmalarda da arzu ettiğiniz şekilde girilebilir. Bizim için memnuniyet vericidir. “ dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından görüşme son buldu.