Üniversitemizde, Kastamonu Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (KÜHADYEK) ve Sürekli Eğitim Merkezi (KASÜSEM) işbirliği ile 23-31 Temmuz 2018 tarihleri arasında, 'Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu'nun ilki tertiplendi.

Farklı fakültelerimizde görev yapan öğretim üyelerinin ders verdiği kurs programında, balık deneyleri üzerine 40 saat teorik ve 40 saat uygulama dersi verildi. Kursa akademik personelimiz ve lisansüstü talebelerimiz olmak üzere toplam dokuz kursiyer iştirak etti ve kursu başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın iştiraki ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde, 31 Temmuz Salı günü sertifika merasimiyle kursiyerlere ve kursa katkı sağlayan öğretim üyelerine sertifikaları takdim edildi.

Sertifika dağıtım merasiminde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Tertip edilen eğitim kursunu Üniversitemizde vazife yapan hocalarımız verdiler. Kursiyerlerimiz de kursu başarıyla tamamladılar. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Tabi bu kursun bizim için bir ehemmiyeti daha var; bu da Üniversitemizdeki ilk deney hayvanı kullanmayla alakalı ilk kurs olmasıdır. Kursun mahiyeti bu sefer ağırlıklı herhalde suda yaşayan hayvanlarla alakalı oldu. Bundan sonraki kurslarda ihtiyaca binaen İnşallah sıcakkanlılar alakalı kurslarda açacağız. Kanun gereği omurgalı hayvanlarla çalışanlar hiçbir şekilde sertifikasız çalışamıyorlar, dolayısıyla bu sertifikanın alınması gerekiyor. Aslında olması gereken de bu. Artık kursiyerlerimiz bu sertifika ile deney hayvanlarını kullanabilecekler. Kendi sahalarında araştırmalarında omurgalı deney hayvanı kullanmalarında bir problem olmayacak.

Kendilerine de hayırlı uğurlu olsun İnşallah ve Üniversitemizin deney hayvanları etik kurulumuzun ilk sertifika veren eğitimi de hayırlı uğurlu olsun. Hocalarımıza da çok teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar eğitimlerini verdiler ve Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezimize çok teşekkür ediyoruz bu eğitimin organizasyonunu üstlendiler. Tekraren kursiyerlerimizi de tebrik ediyoruz kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz.” dedi.

Program, kursiyerler ve kursa katkı sağlayan öğretim üyeleri ile birlikte toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.