Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve beraberindeki heyet, Taşkent'te Özbekistan Milli Üniversitesini ziyaret ederek, üniversite Rektörü Prof. Dr. Avaz Marahimov ile görüştü. Üniversitemiz ile Özbekistan Milli Üniversitesi arasında talebe ve öğretim görevlileri değişimi ve ortak ilmi araştırma çalışmalarını öngören iş birliği anlaşması imzalandı.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demirel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Atalan ile TÖMER Müdürü Dr. Yasin Şerifoğlu’nun da hazır bulunduğu görüşmede konuşan Prof. Dr. Avaz Marahimov, dost ve kardeş Türkiye'nin bir üniversitesi heyetini ata yurdu Özbekistan'da ve üniversitelerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Avaz Marahimov, iki ülke üniversiteleri arasında uzun bir aradan sonra yeniden iş birliğinin geliştirilmesi için sabırsızlandıklarını belirterek, "Arada uzun bir zaman kaybımız oldu. Artık onu telafi etmemiz gerekir. İş birliğini geliştirme konusunda zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Kastamonu Üniversitesi ile iş birliğini bugünden itibaren geliştirmeye hazırız." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’da Özbekistan Milli Üniversitesi ile her alanda iş birliğini geliştirmek istediklerini ifade ederek, Özbekistan Milli Üniversitesi ile hem talebe ve öğretim görevlileri değişimi hem de ilmi araştırma alanında bir an evvel iş birliği yapacaklarını kaydetti. Rektörümüz Aydın, kardeş Özbekistan'daki meslektaşlarına her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Görüşmenin ardından Prof. Dr. Avaz Marahimov ve Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Üniversitemiz ile Özbekistan Milli Üniversitesi arasındaki ikili iş birliği ve Mevlana Değişim Programı kapsamında iş birliği anlaşmasını imzaladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, iki üniversitenin de en kısa zamanda ortak diplomaya geçmeyi planladıklarını vurguladı.