Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve beraberindeki heyet, Milletlerarası İslam Akademisi'ni ziyaret ederek, Akademi Rektörü Prof. Dr. Nematulla İbrahimov ile görüştü.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demirel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Atalan ile TÖMER Müdürü Dr. Yasin Şerifoğlu’nun da hazır bulunduğu görüşmede konuşan Prof. Dr. Nematulla İbrahimov, son dönemde ülkede gerçekleştirilmekte olan değişimler ve reformlar hakkında bilgi verdi, ayrıca yeni kurulan Uluslararası İslam Akademisi’nin faaliyetlerini anlattı.

Akademi bünyesindeki kütüphanede çok sayıda incelenmemiş tarihi kitap ve el yazılarının bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Nematulla İbrahimov, bu kitapların araştırılması ve incelenmesi, karşılıklı bilgi alışverişi, talebe ve öğretim görevlilerinin değişimi ve diğer alanlarda Üniversitemiz ile iş birliği yapmak istediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Nematulla İbrahimov, helal ve inanç turizmi konularında öğretim görevlilerine ihtiyaç duyduklarını belirterek, Üniversitemizden yeni eğitim yılından başlayarak bu alanlarda çalışacak öğretim görevlileri göndermelerini istedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’da, Milletlerarası İslam Akademisine helal turizm, inanç turizmi, İslam bankacılığı ve ekonomisi ve diğer konularda öğretim görevlisi desteği sağlamaya hazır olduklarının altını çizerek, akademi ile ayrıca ortak diploma konusunda çalışmak ve sempozyumlar tertiplemek istediklerini vurguladı.

Görüşmenin ardından Prof. Dr. Nematulla İbrahimov ve Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Üniversitemiz ile Milletlerarası İslam Akademisi arasındaki Mevlana Değişim Programı ile ikili işbirliği anlaşmasını imzaladı.