Taşkent Maliye Enstitüsü İle Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurulması İçin Protokol İmzalandı

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve beraberindeki heyet, Taşkent Maliye Enstitüsü ziyaret ederek Taşkent Maliye Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Nizamiddin Haydarov ile bir araya geldi.

Görüşmede Üniversitemiz ile Taşkent Maliye Enstitüsü arasında Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması için protokol imzalandı.

Taşkent Maliye Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Nizamiddin Haydarov ile yapılan görüşmeyle ilgili konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Özbekistan'da bir üniversite ile iş birliği anlaşması imzalayan ilk yükseköğretim kurumu olduklarını hatırlattı. Rektörümüz Aydın, enstitü iş birliğiyle Taşkent'te maliye eğitimi kursu açmak istediklerini, kasım ayında da müşterek bir sempozyum tertipleyeceklerini belirterek, ayrıca iki kurum arasında ortak diploma ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Yapılan görüşmede konuşan Taşkent Finans Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Nizamiddin Haydarov, Üniversitemizden heyetle yaptığı görüşmeyle ilgili "İş birliği anlaşması imzalayarak birlikte ektiğimiz fidan derin bir kök saldı. Bu fidan, ileride meyve vererek, iki ülke halklarına hizmet edecektir." dedi.

Taraflar arasında sağlanan mutabakat kapsamında Taşkent Finans Enstitüsü bünyesinde Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Haydarov, bu merkezin eylül ayında faaliyete başlayacağını ifade etti. Taşkent Finans Enstitüsü Rektörü Haydarov, ayrıca Üniversitemiz ile iş birliğiyle ortak fakülte kurmak için çalışmalara başlamak istediklerinin altını çizdi.

Taşkent Sulama ve Tarım Mekanizasyon Mühendisleri Üniversitesi ile Üniversitemiz Arasında İkili İşbirliği Protokolü İmzaladı

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve beraberindeki heyet, Taşkent'te bulunan Taşkent Sulama ve Tarım Mekanizasyon Mühendisleri Üniversitesini ziyaret ederek, Rektörü Prof. Dr. Oktam Umrzakov ile görüştü. Üniversitemiz ile Özbekistan Taşkent Sulama ve Tarım Mekanizasyon Mühendisleri Üniversitesi ile talebe ve öğretim görevlileri değişimi ve ortak ilmi araştırma çalışmalarını öngören iş birliği anlaşması imzalandı.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Demirel, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Çetin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Atalan ile TÖMER Müdürü Dr. Yasin Şerifoğlu ile Taşkent Sulama ve Tarım Mekanizasyon Mühendisleri Üniversitesi üyeleri ile yapıla bilinecek işbirlikleri ve etkinlikler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.