4 Haziran 2018 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilen Üniversitemiz Kuzeykent Külliyesi içerisindeki 10.000 m² alanda faaliyet gösterecek Kastamonu Teknokent Anonim Şirketi’nin kuruluş çalışmaları 16 Temmuz 2018’de yapılan toplantı ile resmen başladı.

Toplantıya, kurulacak olan şirketin 4 ortağını temsilen Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri ve beraberindeki heyet ile birlikte Kastamonu Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Cafer Açıkel iştirak etti.

Toplantıda Üniversite-Sanayi İşbirliği İl Temsilcisi Prof. Dr. Saim Ateş’in Teknokent ve şirketleşme aşamaları konusundaki sunumunu takiben kurulacak yönetici şirketin ayrıntıları konusunda ve en kısa zamanda şirket sözleşmesinin imzalanarak Teknokent’in faaliyete geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.