Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Sevgilioğlu, Kırgız Milli Kahramanı Dr. Alyasbek Alımkulov ve beraberinde ki heyet, ortak işbirlikleri faaliyetlerini arttırmak amacıyla Kırgızistan Cumhuriyeti’nin Talas şehrinde bulunan Talas Üniversitesinde öğretim üyeleri ile bir araya geldi. Kırgız yöresel kıyafetleriyle ve Kırgız milli yemeği boorsok ile karşılanan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın Talas Üniversitesinde kendisi için hazırlanan tanıtım ve konser programına iştirak etti.

Kürsüye davet edilen Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın konuşmasında; Üniversitemiz ve Talas Üniversitesiyle aramızda ikili işbirliği anlaşmasını imzalandığını, bu anlaşma çerçevesinde ortak araştırma projelerini birlikte yapmak, hoca ve talebe değişimi, ortak diploma gibi faaliyetleri birlikte yapabileceklerini ifade etti. Ayrıca Üniversitemizin destekleriyle Talas Üniversitesinde açılacak olan İlahiyat Fakültesi projesinde sona gelindiğini belirtti. Sözlerinin sonunda Rektörümüz, “Kastamonu sizin şehriniz, Kastamonu Üniversitesi de sizin evinizdir” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın konser programının ardından, Kırgız yerli ve milli televizyon kanallarına mülakat verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.