Üniversitemiz bir Dünya Üniversitesi olma yolunda hızla ilerlemeye devam ediyor. Daha önce bir çok yüksek lisans ve doktora talebesi mezun eden Üniversitemiz Libya’dan Üniversitemize Doktora eğitimi almaya gelen talebelerimizden ilk doktora talebesini mezun etmenin gururunu yaşıyor.

Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalı doktora alanında tez danışmanlığını Doç. Dr. Aybaba Hançerlioğulları’nın yaptığı doktora talebelerimizden Yosef G. Alı Madee “Türkiye’de Endüstriyel Malzeme Olarak Kullanılan Sepiyolit Örneklerinin Radyometrik Karekterizasyonu ve Elemental Dağılımlarının Belirlenmesi’’ adlı tez konusuyla jüri karşısında savunmasını yaparak Üniversitemiz de eğitim gören Libya’lı talebelerimizden doktora alanında ilk mezunu oldu.

2014-2018 yıllarında doktora eğitimini tamamlayıp mezuniyet diplomasını Danışmanı Doç. Dr. Aybaba Hançerlioğulları ile Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın elinden alan Yosef G. Alı Madee; “Libya’da Üniversitemiz ile Jufra Üniversitesi birlikte Çevresel Risk ve Sağlık Radyasyonu alanında ilmi çalışmalarımı devam ettiriyorum. Önemli Milletlerarası çalışmalarda İngiltere, Avusturya, Bosna-Hersek gibi ülkelerde Kastamonu Üniversitesinin mensubu olduğumu gururla belirttim. Akademik ve ilmi çalışmalarıma Ülkemizde ve Türkiye’de devam ettireceğim. Diğer yüksek lisans ve doktora çalışmaları yapacak olan arkadaşlarıma da Üniversitemizin gönüllü elçisi olarak tanıtıyorum. Libya’da bazı televizyon ve radyo programlarında Üniversitemizde yaptığımız çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yaptım.

Doktorayı bitirmemde emeği geçen Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Rafet Özkan’a, Üniversitemiz akademik ve idari personeline, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyelerine, Libya Büyükelçisi Abdulrazag Mukhtaar’a, Libya Büyükelçiliği Akademik Ataşesi Dr. Abdülatif M. A. Latif’e teşekkürlerimi iletiyorum. Kastamonu Üniversitesinin mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın talebemizi tebrik ederek; “Libya’dan Üniversitemize eğitim almaya gelip mezun olan ilk talebemizi tebrik ediyoruz. Doktora eğitimini tamamlayalı 3 ay oldu ama şu anda Libya’da kendisi sözü dinleniyor, radyo ve televizyon programlarında fikrine müracaat ediliyor. Kendisi de bazı programları kendisi yapıyor. İnşallah Üniversitemizi hakkıyla temsil edeceklerdir. Mezun olduktan sonra kendileri en güzel hizmetleri yapacaklardır. Kastamonu Üniversitesi olarak yaptığı ilmi çalışmalar bizim de göğsümüzü kabartacaktır. Avusturya ve Dünyanın bazı yerlerinde ve Ülkemizde tebliğler sundu. Hakkıyla bir akademisyendir. Diğer gençlerimizde hakkıyla bir akademisyen olacaklardır. İnşallah en büyük seviyede işlerini gördüler ve görmeye de devam edecekler. Kastamonu Üniversitesi olarak bizim gururumuz olmaya devam edeceklerdir. Kendilerini tebrik ediyoruz. İnşallah Üniversitemiz ile olan irtibatını kesmeyecek. Aynı zamanda Libya’da kendi alanlarıyla alakalı akademik çalışmaları ve Bakanlıkların lazım olan çalışmalarını bizim Üniversitemizin laboratuvarlarında yapacaklar. Yusuf’ta çalışan ekibimizin içinde yer alacaktır. Üniversitemize hizmet vermeye devam edecektir. İnşallah başarılarınız daim olur. Kastamonu Üniversitesi olarak sizleri seviyoruz ve gençlerimizi yetiştirip memleketlerine hizmet etmek için göndermeye devam edeceğiz. “ dedi.

Konuşmaların ardından Doktora eğitimini tamamlayan Yosef G. Alı Madee’ye biniş giydirildi ve doktora diploması verildi.