Üniversitemiz Kastamonu Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin araç gereç ve eğitici materyal geliştirme derslerinde yaptıkları ürünlerinin yer aldığı yaklaşık 1000 parça ürünün sergilendiği ‘Eğitici Materyal Sergisi’ Ahmed Yesevi Konferans Salonu'nda açıldı.

Sergi açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasbi Yaprak, kamu-kurum ve kuruluşların amirleri, akademik ve idari personelimiz ve talebelerimiz iştirak etti.

Üniversitemiz Kastamonu Meslek Yüksekokulu Öğretim görevlisi Bahar Gümrükçü Bilgici yaptığı konuşmada, öğrencilerin yaptıkları ürünleri, yılsonu sergisinde bir araya getirdiklerini söyledi. Yıl içerisinde yapılan yaklaşık bin parça ürünün sergilendiğini anlatan Bilgici, "Yapılan ürünler arasında kaşık, el ve iplik kuklaları, eğitici oyuncaklar, eğitici kavram kitapları, mevsimlerin anlatıldığı ağaçlar, dolgu oyuncaklar, bilgi küpleri bulunuyor." dedi.

Oyuncaklar ve eğitici materyallerle öğrencilere kavramların anlatılabileceğini belirten Bahar Gümrükçü Bilgici, "Yapılan ürünler arasında kavram kitapları ve kavram halıları bulunuyor. Bunlar sayesinde ana sınıfı düzeyindeki öğrenciler, kavramları daha kolay öğrenme fırsatı bulunuyorlar." diye konuştu.

Ürünlerin köy okullarına gönderileceğini dile getiren Bahar Gümrükçü Bilgici, "Sergiden sonra ürünlerimizi her yıl olduğu gibi irtibatlı olduğumuz ve bize ulaşan köy okullarına kolileyip gönderiyoruz. Burada dikkat ettiğimiz nokta ürünleri bölüp farklı farklı okullara göndermemiz oluyor. Mesela bir üründen 20 parça varsa bunları 7 okula gönderiyoruz böylelikle farklı okullarda çocukların üzerindeki etkilerini görme şansı yakalıyoruz. Hem biz hem de öğrenci arkadaşlarımız mutlu oluyor." ifadelerini kullandı.