Kırgız Cumhuriyeti Milli Kahramanı Eski Gençlik Bakanı ve Almatı Genel Konsolosu Dr. Alyasbek Alımkulov vereceği konferans öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın görüşmede yaptığı konuşmada; “Kırgızistan’ın milli kahramanını görmek bizim için ayrı bir gururdur. İnşallah Kırgızistan’a, Türk Dünyasına ve Müslüman Dünyasına büyük hizmetler yapmaya devam edeceksiniz. İnşallah sizin gibi insanların Türk Dünyasında çoğalmasını arzu ediyoruz. Geçmişimiz birdir ve geleceğimizde bir olacaktır. Türkiye’yi yakından biliyorsunuz. Kastamonu sizin evinizdir.” dedi.

Kırgız Cumhuriyeti Milli Kahramanı Eski Gençlik Bakanı ve Almatı Genel Konsolosu Dr. Alyasbek Alımkulov da konuşmalarında; “İnşallah Türk Devletinde bereket eksik olmaz. Türk Devleti daha da ileriye gider. Osmanlı Devletinin bakiyesi olan Türkiye Devletidir. Osmanlı Devleti 700 Yıl İslam bayrağını dalgalandırdı. Bu yüzden Türkiye Cumhuriyetinin de büyük sorumlulukları çok büyük, Türk Dünyası’nı birleştirme gibi bir görevi var. Bizde çeşitli görevlerde bulunan Türk gençleri olarak bu göreve hizmet etmeliyiz. Bakan görevimdeyken Türk Dünyasına hizmet etmek isteyen arkadaşları önemli yerlere getirmeye çalıştım ve bunda da muvaffak oldum. Kazakistan, Özbekistan, Dağıstan ve Çuvaşistan, Hakasya’ya ve Yakutaya’ya kadar gittik. Bunu yavaş yavaş sabırla ve dikkatle yeri getirmeliyiz. Eğer Türk Devleti ne kadar güçlü olursa ve kalkınırsa bu bizim için bir adımdır. Türk Devletinin güçlü olmasını ve kalkınmasını hep temenni etmişizdir. Kırgız Cumhuriyeti ilk bağımsız olduğunda ilk tanıyan ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu bir kardeşliğin göstergesidir. Bizim görevimiz bunu daha da ileriye taşımaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından Dr. Alyasbek Alımkulov, Üniversitemiz şeref defterini imzaladı. Karşılıklı hediye takdiminin ardından görüşme toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

DSC 4550

DSC 4560