Üniversitemiz tarafından ‘Milletlerarası Mühendislik ve Hayat Bilimleri Kongresi’nin kapanış yemeği Serangah Restaurantta tertiplenen program ile yapıldı.

Programda farklı ülkelerden İlimize eğitim görmeye gelen talebelerimiz kongre iştirakçilerine sunduğu dans gösterileri büyük beğeni topladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, kapanış yemeğinde yaptığı konuşmada; “Güzel bir kongreyi geride bıraktık. Kongrenin geniş alanları ilgilendiriyor. Ümit ediyoruz ki bu tür faaliyetler yurt dışı ve Türkiye'deki değişik üniversitelerin çalışmalarına da yeni bir boyut getirecektir." dedi.

Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez; “Başarılı bir kongre süreci geçirdik. Kongrenin 3 günlük bilimsel kısmını tamamladık. Fen bilimleri, mühendislik, ziraat ve orman alanlarında 131 oturumda gerçekleşen 650 sözlü ve yaklaşık 150 poster bildiri ile bilimsel program düzenledik. 15 farklı ülkeden 9 bin kilometre uzaklıktan 550 bilim insanını bir araya getirdik. Bu, özellikle Kastamonu ölçeğinde oldukça büyük bir organizasyon. Başarılı bir kongre oldu." dedi.

Türkiye ile Kazakistan, Filipinler, Endonezya, Hindistan, Rusya, Moldova, Litvanya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Libya, Kamerun, Romanya, Fas, Pakistan'dan akademisyenlerin katıldığı kongre son günü olan 29 Nisan 2018 tarihinde Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerine düzenlenen geziye katıldıklarına işaret eden Prof. Dr. Adem Yavuz Sönmez, kongrenin sonuç bildirgesinin, gelecek hafta yayımlanacağını sözlerine ekledi.

DSC 4487

DSC 4377