Üniversitemiz Endonezyalı Öğrenciler Topluluğu tarafından Ahmed Yesevi Konferans Salonunda ‘Merhaba Endonezya’ programı tertiplendi. Programın açılışı Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı.

Programın açılış merasimine Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi S. Sayoga Kadarısman, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi Fadlullah Aria Bima, Akademisyenlerimiz ve talebelerimiz iştirak etti.

Merhaba Endonezya programın açılış konuşmasını yapan Endonezyalı Öğrenciler Topluluğu Başkanı Fighy Radhiyya Purnama; “Bizi her zaman destekleyen ve yanımızda olan Sayın Rektörümüz, büyükelçimiz, değerli hocalarımız ve sevgili arkadaşlarımıza en değerli şükranlarımızı sunuyoruz. Programda eksiklikler olduysa kusura bakmayın elimizden geleni yaptık, inşallah ilerde daha iyi programlar sunabiliriz.” dedi.

Programda konuşan Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Ataşesi S. Sayoga Kadarısman; “Selamünaleyküm ve rahmetullahi ve berekatühu. Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinden davet ettiğiniz için teşekkürler. Endonezya büyükelçimiz gelemediğinden dolayı çok özür dileriz. Şuan 40 tan fazla öğrencimiz Kastamonu Üniversitesinde okumaktadır. Buradaki öğrencilerimizin yaptığı programdan çok memnun olduk. Katkısı olan herkese, Sayın Rektörümüze, Büyükelçimize, hocalarımıza ve sevgili arkadaşlarımıza binlerce kez şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Endonezyalı öğrenciler topluluğunun tertiplediği ‘Merhaba Endonezya’ programı her yıl tekrarlandığını belirterek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Bu topluluk 2017 yılında kuruldu. Az evvel öğrencimizin okuduğu Kur’an-ı Kerimde "mümin müminin kardeşidir" diyor sizde kardeş olarak buradasınız burası sizin eviniz, evinize hoş geldiniz. Burada hepimizin ortak maksadı üniversitemizde iyi bir şekilde yetişmeniz ve memleketlerinize iyi hizmetler kazandırmak için dönmenizdir. Buradaki kardeşlerimizle olan tanışıklığımız inşallah ömür boyu sürer. Programı tertipleyen gençlerimize teşekkür ediyorum kendilerini tebrik ediyorum. Büyükelçilikten gelen misafirlerimize de teşekkür ediyoruz. Emanetleriniz emin ellerdedir.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından program plaketlerin takdim töreni ile Endonezya Cumhuriyetinden ilimize eğitim görmeye gelen talebelerimizin geleneksel gösterilerini sunması ile devam etti.

DSC 4184

DSC 4187