Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Belediyesi tarafından Belediye Nikah ve Konferans Salonu’nun da tertiplenen ‘Belediye Çocuk Bakım Evi Yıl Sonu Müsameresi ve Mezuniyet Töreni’ programına iştirak etti.

Protokol konuşmaları ile başlayan programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Sizler geleceğine saygı duyulan geleceği önünde eğilmesi gerekilen çocuklarsınız geleceğimizi sizler temsil edeceksiniz. Velilerimizi de kutluyoruz. Geleceği temsil edecek çocukları sizler yetiştiriyorsunuz. Elbette sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Biz 81 milyon olarak bütünüz ama bu sene başkentliğini yaptığımız 350 Milyon civarında Türk dünyası var. Bir Milyar 800 Milyon Müslüman ve dolayısıyla tüm insanlıklar sizlere ümit bağlıyor sizlerden bir şeyler bekliyor. Bizde karınca kararınca bu hususta çalışıyoruz. Bizim uygulamalı anaokulu talebelerimizde burada. Bu manada çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Yıllardır uğraştığımız bir şey var. Üniversitemiz adına Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinde dil ve kültür merkezleri açılmıştır. Bunun dışında ilk defa şunu yapıyoruz; Bu sene Özbekistan’da ilk defa bir Üniversitede Türkiye Türkçesi müfredata girdi ve bütün eğitim dilinde okutulacak. Kastamonu üniversitesinden hocalar ve organizasyonlar olacaktır. Hizmeti o şekilde vereceğiz ve İnşallah hayırlı olsun. Bugünümüz kutlu olsun. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Müsamere programının sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile mezun olan talebelere diplomalarını verdi. Program talebeler ve aileleriyle toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

DSC 3903

DSC 3841