Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında Üniversitemiz ve Miskos Helva Gıda Tekstil İnşaat ve Dış Ticaret Ltd. Şti. arasında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinin Miskos Helva Gıda Tekstil İnşaat ve Dış Ticaret Ltd. Şti. ile ortak projeler geliştirmesi, kalite ve kontrol, yeni ürünler geliştirme konularında danışmanlık hizmetinin verilmesi, talebelerimiz eğitim stajları ve öğretim üyelerimize ilmi çalışmaları destek olması konularını kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Yapılan işbirliği anlaşması imzalama merasimine Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Miskos Helva Gıda Tekstil İnşaat ve Dış Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Vural, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Tüzemen, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KUSİ) Kastamonu İl Temsilcisi Prof. Dr. Saim Ateş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Şener ile Doç. Öğr. Ü. Müge Hendek Ertop iştirak etti.

İmzalama merasiminde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “Miskos Helva Gıda Tekstil İnşaat ve Dış Ticaret Ltd. Şti arasında bugün nasip olursa bir mukavele imzalayacağız. Bu mukavelenin neticesindeki tabi ki imalatçımıza, öğreticimize, sanayicimize Mühendislik ve Mimarlık fakültemizin özellikle gıda mühendisliği bölümünden olmak üzere Kastamonu Üniversitesi olarak her türlü desteği vermeye çalışıp problemlerini çözme hususunda yardımcı olmaya çalışacağız.

Eğitim ve öğretimimizde, akademik çalışmalarımızda da yine sanayicimizle iş birliklerimiz olacaktır. Üniversite olarak da lazım olacak seviyede oradan faydalanama şeklinde inşallah çalışmaları beraber yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğimizin iyi bir örneği olacaktır inşallah ve devamlılığını diliyoruz. Miskos Helva Gıda Tekstil İnşaat ve Dış Ticaret Ltd. Şti çok kıymetli Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Vural, Erdem Vural kardeşlere teşekkür ediyoruz. İnşallah memleketimize faydalı olur. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Miskos Helva Gıda Tekstil İnşaat ve Dış Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Vural’da konuşmalarında; “İnşallah böyle bir protokolün hayırlara vesile olmasını umarız. Hayırlı olacağını düşünüyoruz birlikte çalışmalar ve güzel şeyler olacak. Firmamızda bu konudaki bazı çalışmalardan tecrübe kazanacak. İnşallah güzel bir protokol olacak hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz ile Miskos Helva Gıda Tekstil İnşaat ve Dış Ticaret Ltd. Şti. ile işbirliği protokolü imzalandı.

1

2