rektorumuz

Tabiatın yeniden dirilişi olan Nevruz, geniş bir coğrafyada baharı, intibahı, bolluk ve bereketi, birlik ve beraberliği, sevgi ve hürmeti hep birlikte barındıran ve muştulayan bayramın adıdır. İnsan ve tabiatın derin münasebetinin şenliğe tahavvül ettiği Nevruz, Asya'dan Balkanlara, Orta Doğu'dan Anadolu'ya kadar bütün Türk dünyasında binlerce yıldır coşkuyla hürriyetin, huzurun, sulhun, umudun ve saadetin timsali olarak kutlanmaya devam etmiştir. Bu sayede Nevruz Bayramı, yaşadığımız toprakların en önemli kültürel miraslarından birini de teşkil eder.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kastamonu Üniversitesi olarak müşterek kültür coğrafyamızda yaşayan bütün halkların Nevruz Bayramını en samimi duygularımızla tebrik ediyor; huzur, sulh ve mutluluğun hâkim olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını temenni ediyoruz.

Prof. Dr. Seyit AYDIN

Rektör