Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb, 23 Eylül 2022 tarihinde Üniversitemize ziyaret gerçekleştirerek, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile görüştü.

Ziyarete, Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Kastamonu Şubesi Başkanı Mehmet Eren ve Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir Murat Bal’da eşlik etti.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Prof. Dr. Kasım Yenigün ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü M. Öztürk Akçaoğlu hazır bulundu.

Rektörümüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti ve Üniversitemizin fiziki yapılanması, akademik, idari personel ve öğrenci sayısı ile Üniversitemizde eğitim gören Sudanlı öğrencilerimiz hakkında Büyükelçi Eltayeb’e bilgiler verdi.

Görüşmede Büyükelçi Eltayeb ise, her iki ülke arasında gerçekleştirilebilecek akademik çalışmalar ve projelere destek verip, bundan memnuniyet duyacaklarını iletti ve daha fazla Sudanlı öğrencinin Kastamonu Üniversitesi’nde eğitim görmesi için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Büyükelçi Eltayeb, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a Sudanlı öğrencilere göstermiş olduğu ilgi ve misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret, fotoğraf çekimi ve hediye takdiminin ardından son buldu.