aday ogrenci mobil

Öğrencilerimizi mezuniyet sonrası çalışma hayatına hazırlayacak ve iş hayatında bir adım öne geçirecek “İŞKUR Kampüs” uygulaması imzalanan protokol ile Üniversitemizde açılıyor.

Üniversitemiz ile Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında 09 Eylül 2020 tarihinde Rektörlük makamında “İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin İşbirliği” protokolü imzalandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı tarafından imzalanan protokol kapsamında Üniversitemiz bünyesinde oluşturulacak İŞKUR Kampüslerde, İŞKUR’da görevli İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla öğrencilerimize işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetleri yapılması planlanıyor.

Ayrıca imzalanan protokol kapsamında; öğrencilerimizin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkan sağlanacak.

Kariyer Merkezi içinde, İş ve Meslek Danışmanlarının öğrencilere danışmanlık hizmeti sunmasına ve bireysel görüşme ya da grup görüşmesi yapabilmesine elverişli bir alanı “İŞKUR Kampüs” olarak temin edilecek.,