Ormancılık ve Tabiat Turizmi sahasında ihtisas üniversitesi olan Üniversitemiz öğretim elamanlarının bir projesi daha TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Fadime Sağlam'ın yürütücü ve Doç. Dr. Oytun Emre Sakıcı'nın araştırmacı olduğu TÜBİTAK 1002- Hızlı Destek Programı kapsamında hazırlanan “Adana-Karaisalı Yöresi Kızılçam Meşcereleri için Çap-Boy Modelleri” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından kabul edilerek, destek almaya hak kazandı.

Desteklenen proje kapsamında Doğu Akdeniz Bölgesi Adana-Karaisalı yöresinde yayılış gösteren kızılçam meşcereleri için çap-boy modellerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Proje ile çap-boy modellerinin geliştirilmesi ile kızılçam meşcerelerine ilişkin hacim, biyokütle ve karbon tahminlerine katkı sağlanacaktır.

Öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.