Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Kazakistan Cumhuriyeti, Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi’nin öncülüğünde ve ev sahipliğinde, Kazakistan Cumhuriyeti Almatı Valiliği, Turan Üniversitesi, Taraz- M. A. Dulati Devlet Üniversitesi, Kırgızistan-Türkiye Uluslararası Manas Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin katılım ve işbirliğiyle, Kazakistan’ın bağımsızlığının 25. ve Almatı’nın 1000. yılına armağan olarak düzenlenen II. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Sempozyumu’na katıldı.

“Ulu İpekyolu Turizm ve Ticaretinin Avrasya Ülkelerinin Kalkınmasındaki Yeri” alt başlığı ile düzenlenen Sempozyumun Açılış Töreni 3 Haziran 2016’da Kazakistan Cumhuriyeti, Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın yanı sıra Üniversitemizden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saim Ateş ve Orman Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ömer Küçük katıldı.