Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli fertler için içtimai şuur ve farkındalığı arttırması dolayısıyla anlamlı bir tarihtir. Son yıllarda ülkemizde engelli fertlerin kanuni haklarının ve hayat şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar artmaktadır. Engelli fertlerin eğitim, sağlık gibi temel haklardan eşit olarak yararlanabilmeleri için üniversitelere mühim vazifeler düşmektedir. Bu mesuliyetin şuuruyla Üniversitemiz, engelsiz üniversite olma yolunda üzerine düşen bütün içtimai faaliyetleri yapmaktadır. Üniversite olarak biz bu konuya ayrıca hassasiyet gösteriyor ve engelli olan talebe ve çalışanlarımız için fiziki engelleri tek tek ortadan kaldırıyoruz.

Bu vesileyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü tebrik ediyor, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ederek, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.