Üniversitemiz Turizm Fakültesinde bulunan Merkezi Kütüphane odalarına Engelsiz Yönlendirme ve Bilgilendirme sistemi (EYBİS) kapsamında bina içi navigasyon sistemi için ilk adım atıldı.

Demonun ilk yapımı Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın katılımıyla gerçekleşti. Turizm Fakültesinden bulunan merkezi kütüphane katında ki odalara gerekli donanım takılmış olup ilk demosu başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Türkiye’de ilk kez üniversite düzeyinde Engelsiz Yönlendirme ve Bilgilendirme sistemi (EYBİS) Üniversitemizde yapılmaktadır. EYBİS bina içi navigasyon sistemleri teknik olarak mikro navigasyon sistemi olarak adlandırmaktadır. Bu sistem sayesinde görme engelli kullanıcılar başta olmak üzere yazılıma eklenecek olan üç boyutlu harita sistemiyle gören kullanıcılarda Bluetooth sistemi ile cihazlara bağlanarak hiçbir sapma olmaksızın aramış oldukları kişinin odasını ya da sınıfı kolayca bulabilecekler. İlk denemesi Turizm Fakültesinde başlayan sisteminin 2016 yılının sonuna kadar Üniversitemizin Fakülte, Yüksekokul ve tüm sosyal tesislerine kurulması planlanmaktadır. Bu proje sayesinde görme engelleri için Türkiye’nin en büyük dijital kütüphanesini kuran Üniversitemiz Engelsiz Bilgilendirme ve Yönlendirme projesi sayesinde yine bir ilki gerçekleştirip engelsiz kampüs hayalini gerçeğe dönüştürecek.