Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu 2015-2016 Akademik yılı açılış töreni 8 Ekim 2015 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın katılımıyla yüksekokul binasında yapıldı.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Abana Kaymakamı İsa Karaarslan, Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, Abana İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Erdal Aksoy, ilçe kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Abana Sabahat Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Erol Turan konuşmasında yüksekokulun mevcut durumu hakkında bilgiler verdi. Akademik yılın bütün öğrenciler için hayırlara vesile olmasını dileyerek yüksekokula verdikleri desteklerden dolayı Yılmaz ailesine teşekkür etti. Ayrıca açılış dersini vermek üzere Abana’ya gelen Prof. Dr. Orhan Arslan’a da teşriflerinden dolayı şükranları sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın konuşmasında 2015-2016 akademik yılın başarılı bir şekilde geçmesini temenni ederek, yüksekokulun hızla geliştiğini belirtti. Yüksekokulun gelişmesinde desteklerini her zaman gördükleri Yılmaz ailesine, Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar’a ve bütün Abanalılara teşekkür etti. 2016 yılından itibaren bir kadirşinaslık örneği olarak her yıl düzenli olarak Sabahat-Mesut Yılmaz günü kutlanacağını ve bugün kapsamında sempozyum, çalıştay gibi ilmi faaliyetlerin yapılacağını belirtti.

Rektörümüz konuşmasının devamında yüksekokulun ilk mezunlarını geçen yıl verdiklerini ve öğrencilerin iyi yerlere geleceklerini düşündüklerini ifade etti. Öğrencilerin yüksekokulda almış oldukları eğitimle donanımlı bir şekilde yetişeceklerini ve bu donanımlarını da meslek hayatlarında kullanacaklarını söyledi. Kastamonu Meslek Yüksekokulu mezunlarının lisans tamamlama sınavlarında Türkiye birincisi olduğunu ve aynı başarıyı Abana Yüksekokulu öğrencilerinin de yakalaması gerektiğini ifade etti.

Gazi Üniversitesi’nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Arslan’ın verdiği açılış dersine yüksekokul öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Arslan, “Hoşgörü” konusunda verdiği açılış dersinde kendi hayatından verdiği örneklerle öğrencilerin yapması gerekenleri, Allah’ın hoşgörü sahibi olduğunu ve bunu Allah’ın 99 ismini yorumlayarak anlattı. Çalışmanın yaşı olmadığını, kendisinin hâlâ çalıştığını ve emekli kavramını kabul etmediğini belirtti. Çalışmanın bir ibadet olduğunu İslam’da nasip diye bir kavramın olmadığını, kendisini bugüne kadar geldiği noktalara çalışarak ve hak ederek geldiğini ifade etti. İslam’ın kolaylık dini olduğunu ve gençlerin yapmış oldukları işte nasıl değil de niçin sorusuna cevap arayarak hayatlarına yön vermeleri gerektiğini vurguladı.

Akademik yılı açılış töreni Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından Prof. Dr. Orhan Arslan’a verilen hediye takdimiyle son buldu.