Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde kurulan Kastamonu Tıp Fakültesi, Bakanlar Kurulu kararıyla Üniversitemiz Rektörlüğüne devredilmiştir. Konuyla ilgili Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın açıklaması şu şekildedir:

“2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde kurulan Kastamonu Tıp Fakültesinin Üniversitemiz Rektörlüğüne bağlanması Bakanlar Kurulu’nca 23/7/2015 tarihinde kararlaştırılmış ve bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Tıp fakültesiyle birlikte Üniversitemizdeki fakülte sayısı 11’e çıkmıştır. Göreve geldiğimiz günden beri Tıp fakültesinin Rektörlüğümüze devredilmesiyle fakülte yapılandırma sürecinin başlayacağını ve eğitim-öğretime en kısa süre içinde başlanacağını belirtmiştik. Yayınlanan bu kararla birlikte Tıp fakültesiyle alakalı faaliyetlerimize bugünden itibaren başlayacağız. Tıp fakültesinin Üniversitemize devredilmesi sürecinde başta Bakanlar Kurulu üyeleri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tıp fakültesinin Üniversitemize, şehrimize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”.

Prof. Dr. Seyit Aydın