Mübarek Ramazan ayında dünyanın çeşitli yerlerinde olduğu gibi Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerimiz de Müslüman oldukları ve Müslümanlığın gerektirdiği ibdetlerini yerine getirdikleri için baskı,zulüm ve katliama uğramaktadır.

İnsanların inançlarından dolayı baskıya maruz kalmalarının hiçbir dinde ve insani değerlerde yeri yoktur. Dünyada baskı,zulüm ve şiddet gören Müslümanlar için batılı devletlerin ve milletlerarası birliklerin sesi çıkmamaktadır. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün milletlerarası kuruluşlar ve devletler bu zulme dur demelidirler. Çin'in Doğu Türkistan’da Uygur Türkü kardeşlerimize uyguladığı bu zulümle birlikte dünyanın dört bir yanında Müslümanlara uygulanan bütün baskı, zulüm ve katliamları Kastamonu Üniversitesi olarak kınıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kastamonu Üniversitesi Senato Kararına buradan ulaşabilirsiniz.