Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF) ile Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile 9 Şubat 2024 tarihinde “TEKNOFEST Şampiyonları Başarı Hikâyelerini Anlatıyor” başlıklı çevrim içi etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, MMF'nin öğretim üyesi ve aynı zamanda TEKNOFEST Takım Akademik Danışmanı olan Dr. Öğr. Üyesi Erman Zurnacı'nın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Katılımcılar arasında, 2023 yılı TÜBİTAK-2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması'nda birinci olan G-MEX Takımı üyeleri ile TEKNOFEST Take Off 2023 Ön Etkinliği'nde Turizm Teknolojileri Yarışması'nda Tohum Öncesi Kategorisi En İyi Girişim Ödülü'nü kazanan WeAr Takımı üyeleri yer aldı.

Farklı fakültelerden gelen öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, TEKNOFEST 2024 başvurularının devam ettiği bir dönemde düzenlendi. Şampiyonlar, katılımcılara yarışma süreçleri, final deneyimleri, takım oluşturma aşamaları, başarı için gerekli adımlar ve yarışma sonrası proje fikirlerinin iş girişimine dönüştürülmesi gibi konularda deneyimlerini aktardı.

Katılımcılar, şampiyonlara yönelik merak ettikleri konular hakkında sorular yönelttikten sonra etkinlik sona erdi.

Ömer Kemal Aydın, a student of our Faculty of Sports Sciences, who competed in judo men's 100 kg at the European University Games held in Lodz, Poland, won 5 medals for our University.

Ömer Kemal Aydın became a finalist in the 100 kilos category at the 2022 European University Games in Poland, defeating his German, Hungarian and German rivals with ippon. Defeating his Polish opponent in this round, Aydın came second with the silver medal.

In women’s judo, Sıla Ersin and Buketnur Karabulut with 2 gold medals, Tuğçe Beder and Zeliha Cinci with 2 silver medals won 4 medals in total and left their mark on the 2022 European Universities Sports Games.

In men's judo, our student Ömer Kemal Aydın did both our country and our university proud by winning the silver medal in the 100 kg men's judo competitions and winning our university the 5th medal.

With these results, our University ranked 6th among 132 universities in the general ranking, while it ranked 2nd in judo branch.

As Kastamonu University, we congratulate our students for their success in the competitions and wish them continued success.

RECTOR

PROF. DR. AHMET HAMDİ TOPAL

rektor hoca iletisim resim

PROF. DR. MEHMET ATALAN