Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gerçekleştirmeyi amaçlayan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yürürlüğe giren program, dünyanın bütün bölgelerindeki üniversitelerle işbirliğini öngörmektedir. Ancak yapılacak değişimlerde Erasmus programına dahil ülkeler kapsam dışı bırakılmıştır.

DUYURULAR

- 2017-2018 Mevlana Değişim Programı Sonuçları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından açıklanmıştır. Sonuçlara buradan ulaşabilirsiniz. Listede ismi olan öğrencilerin  Başvuru Formunu doldurup, Fakülte Koordinatörlerine imzalatıp 05 Mayıs 2017 tarihine kadar Mevlana Ofisine ulaştırmaları gerekmektedir. (Listede ismi olup Mevlana Programına katılmak istemeyen öğrencilerin ise 05 Mayıs 2017 tarihine kadar feragat dilekçelerini Mevlana Ofisine vermeleri gerekmektedir. Programa başvuru yapmış ancak Listede ismi olmayan öğrenciler Mevlana Programından burssuz faydalanmak isterlerse 05 Mayıs 2017 tarihine kadar Mevlana Ofisi ile irtibata geçebilirler.)

Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.