Uluslararası Ormancılık Bilimleri ve Pratiği Konferansı

Avrupa Ormancılık Kuruluşu (EFI) ve Uluslararası Ormancılık Araştırmaları Kurumlar Birliğinin (IUFRO) desteğiyle Bosna Hersek’in Banja Luka Orman Fakültesi tarafından organize edilen “Sürdürülebilir Ormancılık Amacına Yönelik Ormancılık Bilimleri ve Pratiği” ana temasındaki uluslararası konferansa Rektör Yardımcımız ve Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sezgin AYAN katılarak “Sarıçam Klonal Tohum Bahçelerinde Çiçek ve Kozalak Verimine Gübre Katkılı Zeolitin Etkisi“ isimli bildirisini sundu.

Banja Luka Orman Fakültesinin 20. Kuruluş yıldönümü nedeniyle konferansa Avusturya’dan IUFRO Yürütücü Direktörü Alexander BUCK ile Avrupa, Balkan ülkeleri ve Amerika Birleşik Devleti Missuri Üniversitesinden temsilci ve bilim insanları katıldı. Üniversitemiz adına açılış seramonisinde protokol konuşması yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sezgin AYAN’a katılımından dolayı Banja Luka Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zoran GOVEDAR tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Konferansın Bilim Komitesinde de İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet YEŞİL ile yer alan Prof. Dr. Sezgin AYAN, izlenimlerini aktarırken, Üniversitemizin son yılardaki uluslararasılaşma çabasının meyvelerini vermeye başladığını, Kastamonu Orman Fakültesinden çok daha köklü geçmişe sahip orman fakültelerinden ziyade Fakültemize yönelik ortak proje ve araştırma taleplerinin başladığını vurguladı. AYAN, bundan sonraki ilişkilerde araştırma ve proje ortaklıklarının öncelik arz etmesi gerektiğini ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.