Üniversitemiz, İslam Dünyasındaki İlmi Faaliyetlerin Artmasında Öncülük Yapıyor

Filipinler Cumhuriyeti’nin çoğunluğu Müslüman olan Marawi bölgesindeki Mindanao Devlet Üniversitesi ile ilk işbirliğine giden Türk üniversitesi olan Üniversitemiz, Mindanao Devlet Üniversitesi’nin Ülkemiz ile olan yükseköğretim ilişkilerinde öncülük etmeye devam ediyor.

Ziyaret kapsamında İlimizde bulunan Filipinler Cumhuriyeti Mindanao Devlet Üniversitesi Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Macabangkit P. Ati başkanlığındaki heyet, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve akademisyenlerimi ile birlikte yapılacak çalışmalar hakkında görüşmeler yapmak için Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr Safa Kapıcıoğlu ve Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er ile Yükseköğretim Kurulu Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Toplantıda, mevcut işbirliklerimiz ve ikili işbirliklerin daha da geliştirilmesi, Üniversitemiz ve Mindanao Devlet Üniversitesi işbirliği ile “Tropik ve Subtropik Araştırmalar Merkezi” kurulması, Filipinler Cumhuriyeti’nin Marawi kentinde DAEŞ’den arındırılan bölgede sosyal, iktisadi ve dini manada yapılacak işbirlikleri kapsamında verilecek mesleki eğitim faaliyetleri konusunda Yükseköğretim Kurulu’na bilgi verildi.

Üniversitemiz ve Mindanao Devlet Üniversitesi arasında ortak diploma verilmesi ve başlatılacak ortak diploma programları, İslami İlimler konusunda işbirliği fırsatları değerlendirmeler yapılarak Yükseköğretim Kurulu’nun bu süreçlere katkısı talep edildi. Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu; Mindanao Devlet Üniversitesi ile Üniversitemiz ile mevcut olan işbirliğini desteklediklerini, Üniversitemiz vasıtasıyla Tropik ve Subtropik araştırma merkezi ve çift diploma programlarına gereken desteği vereceklerini ifade etti. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er’de bir Kastamonulu olarak bu süreçlerin takipçisi olacağını ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.