Üniversitemiz Mindanao Devlet Üniversitesi ile Olan Mevcut İşbirliklerini Derinleştirecek

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, 29 Ocak 2018 tarihinde Mindanao Devlet Üniversitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Macabangkit P. Ati ve beraberinde ki heyet ile görüştü.

Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi ile daha önce çalışmalar yaptığımıza ve yeni ve güzel çalışmalar yapacağımızı belirten Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın görüşmede; “Kastamonu Üniversitesi ve Mindanao Devlet Üniversitesi ilmi manada Üniversitemize uzak bir yer değildir. Daha önce birlikte yaptığımız çalışmalar oldu. Dolayısı ile Kastamonu ile iç içedir. Kastamonu Üniversitesi olarak bizde öyle olsun istiyoruz. İnşallah planlanacak yeni çalışmalar hem bizim üniversitemize hem de üniversitenize çok güzel şeyler getirecektir.” diye konuştu.

Mindanao Devlet Üniversitesi ile ortak diploma çalışmalarının başlatılmasının her iki Üniversiteyi de memnun edeceğine değinen Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; “ İnşallah ilerleyen zamanda Mindanao Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Habib Macaayong'u ve Üniversitenin diğer mensuplarını da Kastamonu’da görmek isteriz. İnşallah Kastamonu Üniversitesi olarak bizde akademisyenlerimiz ile Mindanao Devlet Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştireceğiz. Teşrif ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah burada olduğunuz sürece faydalı çalışmalar beraberce yapılacaktır. Kastamonu havası biraz soğuk olsa da Kastamonu'nun insanları sıcaktır. “ dedi.

Sözlerine teşekkür ederek başlayan Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Macabangkit P. Ati; Rektörümüz Prof. Dr. Habib Macaayong’un selamlarını getirdik. Kastamonu’yu ziyaretimizden çok mutlu olduk. Türkiye ziyaretlerimizde bir İslam kültürü gördük. Filipinlerde Müslüman olarak bir azınlığız. Ülkenizde İslam kültürünü de görme fırsatımız oldu.” dedi.

Konuşmasının devamında Üniversitemizle ve Mindanao Devlet Üniversitesi arasında gelişen işbirliğinin daha da ilerlemesinden bahseden Filipinler Mindanao Devlet Üniversitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Macabangkit P. Ati; “Bu ziyaretimizde ki asıl amacımız bizim farklı kampüslerimizle sizin birimleriniz arasında ki işbirliğini nasıl formüle edeceğimiz ve bunlarda nasıl bir ilerleme sağlayabileceğimizi konuşmaktır. Ziyaretimizde Üniversitelerimiz arasında ki araştırma tabanlı çalışmaların yanında Marawi’de özellikle DAEŞ’in sebebiyle ciddi bir yıkım oldu. O bölgedeki insanlara özellikle sosyal manada meslek kazandırılması konusunda neler yapılabilir bunları da konuşmak için akademik işbirliğinin yanında bölgeyle ilgili sizin desteğinizle neler yapılabileceği konusunu görüşmek istiyoruz.” dedi.

3 gün sürecek ziyaret kapsamında İlimizde bulunan Mindanao Devlet Üniversitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Macabangkit P. Ati ve beraberinde ki heyet ile Mindanao Devlet Üniversitesi ile yaptığımız mevcut işbirliklerinin yanında ikili işbirliklerinin daha da genişletilmesi, Üniversitemiz ve Mindanao Devlet Üniversitesi Yüksek lisans ve Doktora programlarında ortak diploma verilmesi, Filipinler Cumhuriyeti’nin Marawi kentinde DAEŞ’den arındırılan bölgede sosyal, iktisadi ve dini manada yapılacak işbirlikleri ve Ülkemizde ve Filipinler Cumhuriyeti’nde talebelerin dil eğitimi alması için gerekli olan çalışmalar üzerinde konuşulacak. Üniversitemiz ve Mindanao Devlet Üniversitesi heyeti, ziyaret kapsamında Yükseköğretim Kurulu ile yapılacak çalışmalar hakkında görüşmeler yapacak.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.