Rektörümüz, Afganistanlı ve Doğu Türkistanlı Talebelerimizi Evlerinde Ziyaret Etti

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Üniversitemizde eğitim gören Afgan ve Doğu Türkistan uyruklu talebelerin Kuzeykent Mahallesi'ndeki evlerini yaptıkları davetine icabet etti. Rektörümüz, davette talebelerin görüşlerini ve önerilerini dinledi.  Talebelerimizin ikram ettiği Türkistan pilavından yedi.

Talebelerin Türkçe konuşarak Türkiye'deki eğitimlerinde başarıyı yakalayacaklarını belirterek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; "Üniversitemizde eğitimine devam eden Doğu Türkistanlı ve Afganistanlı gençlerimizle beraberiz. Bir apartman dairesinde ikamet ediyorlar. Bize ikramda bulundular. Akşam yemeğinde beraber Türkistan pilavı beraber yedik. Kendilerine misafir olmak bizi memnun etti. İkramları çok güzeldi. Gençlerimiz gibi kardeş ülkelerimizin gençlerini de üniversitemize bekliyoruz. Üniversitemizde 2 bin 200 Türk vatandaşı olmayan öğrencimiz var. Bu akşam dertleşmek beraber olmak için buradayız." dedi.

Talebelere tavsiyelerde bulunarak öncelik olarak eğitime ağırlık vermelerini isteyen Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, "En iyi şekilde okumak, en teçhizatlı şekilde mesleğini bilen adam olarak memleketinize dönüp hizmet etmeniz gerekiyor. Annenize, babanıza vatanınıza milletinize hizmet etmeniz gerekiyor. Afganistan şu an işgal altında. İşgal altındaki bir yerde eğitimli beyine ihtiyaç var. Eğitimli insanların bir arada olmasına ihtiyaç var. Herkes birbirine düşman olmayacak. Siz eğitimli insanlar o düşmanlığı kaldıracaksınız. Kabilecilik olmayacak. Hepiniz bir olacaksınız. Siz eğitiminizle bir olarak bir arada kurtulacaksınız." dedi.

Üniversitemizde eğitim gören İşletme bölümü 2. sınıf öğrencisi Doğu Türkistanlı Abudusaimi Abuduwajıtı, Çin'in baskısı altında çok zor şartlar altında Türkiye'ye geldiğini belirtti. Üniversitemizin kendilerine çok büyük yardımda bulunduğunu kaydeden Abudusaimi Abuduwajıtı, "Kastamonu halkının sıcak ve yardımseverliğini çok memnuniyetle karşılıyoruz. İyi bir eğitim alarak milletimiz ve dinimiz için iyi bir nesil olmak istiyoruz." diye konuştu.

Afganistan uyruklu öğrencimiz Abdullah Hamidi; “Rektörümüzün ziyaretinden duyduğunu memnuniyeti ifade ederek, "Şuana kadar hiç bir Rektör bizim evimize gelmemişti. Bizim soframızda yemek yediler. Biz çok mutluyuz. Bizim gelecekteki hedeflerimizi belirlemede bize yardımcı oluyorlar. Soframıza geldikleri için çok teşekkür ederiz. " dedi.

Ziyaret, Rektörümüzün talebeler ile hatıra fotoğraf çekilmesi, ikramlar ve talebelerin Rektörümüze verdiği hediyenin ardından son buldu.

Kastamonu Üniversitesi, 01 Mart 2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulmuş olup; şu an 13 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulu'ndan oluşmaktadır.